ManiekB Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Co może być przyczyną tego że podczas hamowania przednim hamulcem w japończyku przód zaczyna wężykować Prosze o jakieś rady co to może byc, co sprawdzić Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Przód, czy tył ??? Wydaje mi się że raczej wężykuje tył, jeśli mówimy o tym o czym ja myślę. Jest to normalne w niektórych sprzętach. Dla pewności możesz sprawdziś wszelkie luzy - główka ramy, łozyska, tylny wahacz itp. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Musisz przede wszystkiem starac przesunac caly swoj ciezar jak najbardziej do tylu. Kolanami mocno sciskac tank. Nie dotykac pedalu tylnego hamulca. Mechanicznie masz napewno za miekkie sprezyny w widelcu. 90% wszystkich motocykli na drodze ma ten problem. Zaraz po oponach wymiana sprezyn na twardsze daje najwiecej korzysci. Miekkie sprezyny dobijaja przod i tyl robi sie przez to za lekki i wezykuje. Jesli zrobisz to co radze nie bedziesz nigdy wezykowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 22 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Nie chodzi mi o wężykowanie tyłu tylko przodu Dzieje sie to przy niedużych prędkościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 A jak tak, to lozyszko.Kola albo glowki(?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Kumpel ma wyciętą przednią oponę i tak sie dzieje, ale raczej przy lekkim przyspieszaniu. A czy tarcze są proste ? Nie ma przy tym bicia na lkamce hamulca ? Zacznij od sprawdzenia łożysk (główka, koło). Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 22 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Na klamce nie odczuwam żadnego bicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Wątpliwa sprawa żeby było bicie na klamce, nawet jak tarcza jest leciuteńko skrzywiona, a zresztą jakby była skrzywiona to by bardziej szarpało(weżykowało) przy wyższych prędkościach. Mi chodził kiedyś przód prz hamowaniu i była to wina amortyzatora(dobrze o tym wiedziałem, bo nawet wizualnie można było oszacować....), jednak i to nasilało się ze wzrostem przędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 23 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2003 A tarcze masz dwie czy jedna Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 23 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2003 Czasami "wężykuje" podczas stoppie :P :P no może ty stoppie robisz :?: :?: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 23 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2003 Wiem że jest mnóstwo mądrzejszych ode mnie na forum w sprawach techniki, ale pytanko, czy amortyzatory z przodu są wyregulowane na jednakową twardość ???Drugie czy obie tarcze hamulcowe biorą równo, trzecie czy opona jest wyważona ??? Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi