sovietek Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 witam. silnik skutera 4t, 1 wałek rozrządu w głowicy.po odpaleniu słuchać z silnika coś między tarciem a stukaniem.dziwne głosy występują czły czas (na zimnym i na ciepłym silniku). układ napędowy został ogłączony, więc to nie jego wina, wydechu również nie, zdjąłem głowicę, zdjąłem cylinder, nie widzę nic niepokojącego (no, może poza tym że na górze tłoka było trochę nagaru..)luzu na łożyskach również niema. dodam jescze że stuków ani tarcia nie słychać podczas powolnego obracania wałem..co może być przyzcyną takiego czegoś..? ręce mi już opadają, niewiem gdzie jescze szukać przyczyny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Luz ten moze byc na sworzniu gora dol. Sprawdzales wszystkie lozyska, te na wale tez bo moze ci wal bije... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 luzu na sworzniu również niema. (jest delikatny osiowy, ale to nie przeszkadza).wał nie powinien mieć bicia - skuter ma przejechane okolo 5000km, nie był męczony :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 A na pewno te odglosy dochodza z silnika (cylindra)?? Zbadaj te lozyska walu jeszcze bo to moze one... Glosno to nawala?? Moze cosz rozrzadem?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 czasem z drobnej nieszczelnosci w ukladzie dolotywym(krocce ssace) moga dochodzic rozne dziwne dzwieki(przypominajace np.odglos tarcia,piszczenia, zacierania sie,stukania itp) ...moze tu nalezy szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 moze lancuszek masz luzny i bije gdzies o obudowe Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Albo zawory źle wyrególowane. Jeśli mają zbyt duży luz to nawet po nagrzeaniu nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi