przemek96 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Ja mam ceownik trochę rozgięty, a do niego dospawany pręt, tak żeby obejmował trochę przednie koło (jak w motocyklowej przyczepce), a do tego 4 haki w rogach, żeby można pasy gdzieś zaczepić .Tylko jeszcze nie mam pomysłu co wykorzystać do wjazdu na przyczepkę(na razie deska dosyć gruba). Aha przyczepka ma otwieraną przednią bortę i tam jest ten uchwyt (trochę za mocny nacisk na hak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 (edytowane) No właśnie jak to jest z tym sposobem mocowania przodu motocykla pasami? Też się spotkałem z opinią, że niby ściskanie zawieszenia (czyli mocowanie za półkę) jest szkodliwe w jakiś sposób, ale przecież jak jedziemy motocyklem to zawieszenie jest cały czas ściśnięte. Gdzie tu sens, gdzie logika :) ? Z kolei też słyszałem o przypadkach, gdzie w transporcie łamały się prowadnice zacisków, za które motocykl był zamocowany - w końcu takie prowadnice są z delikatnego materiału. Edytowane 10 Czerwca 2012 przez MSI Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Mi zaś mechanik mówi że nie za półkę bo można skrzywić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Skrzywić? Przecież to niemożliwe. Ja widziałem też patent że ziomek mocował zamiast o półkę, to o clipony i też działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Przy poprawnym zamocowaniu z obu stron za wahacz, z przodu wystarczy tylko złapać koło do pałąka. Ściskanie zawieszenia szosowego moto bardzo szkodzi sprężynom - to chyba logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 było już w humorze ale skoro chcesz zdjęcia prawidłowego montarzu to powtórze :) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi