marcs Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 yo. właśnie niedawno wymieniłem w swojej jawie tłoki i pierścienie lecz nie zmieniłem łożyska igiełkowego sworznia tłoku oraz właśnie sworznia. czy powinienem był zmienić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 przy takich remontach zmienia się wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcs Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 przy takich remontach zmienia się wszystko ale wszystko wyglądało okoprócz tłoka i pierścionków więc nie wymieniłem tego sworznia i łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Na poczatku zawsze wszystko wyglada OK... A tak na marginesie to sworzen powinni dac razem z tlokiem. Co do lozyska to kwota okolo 20zl a moze uratowac wiele cennych czesci w silniku. Lepiej to wymien. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcs Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Na poczatku zawsze wszystko wyglada OK... A tak na marginesie to sworzen powinni dac razem z tlokiem. Co do lozyska to kwota okolo 20zl a moze uratowac wiele cennych czesci w silniku. Lepiej to wymien. POZDRO dzięki za radea jeśli chodzi ci o łożysko to 20 zł za sztukę??a ten sklep to będe musiał znów odwiedzić bo dali mi sam tłok bez sworznia. A dałem za niego 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 No ja do DTki dalem 24zl (nie pamietam dokladnie) za lozysko na gore korbowodu a na wale to tez pewnie cos takiego moze ciutke wiecej. Tylko ja kupywalem przez sklep internetowy. A do tak popularnego moto to bedzie latwiej i taniej znalezc :notworthy: P.S. Sprawdz luzy na wale itd... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Do jawy 350 łozysko igiełkowe na swożeń tłoka kosztuje OK 6zł za sztuke...przynajmniej ja tyle płaciłem jak jeszcze miałem ten motor :notworthy: koszt znikomy a warto to wymienić...:icon_eek: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik D. Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 U mnie właśnie posypało sie łożysko i cały tłok mam jak sito! Cylinder porysowany itp. A koszty minimalne. sworzeń-6zl, łożysko w koszyku-6zł (polecam same rolki) i tulejka w korbowodzie-9zł. Dokładnych cen nie pamiętam ale coś w tych granicach!Warto to zrobic :notworthy: Cytuj Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbag Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Przy wymianie tłoków na nowe, nie należy zostawiac starych łożysk, swożni itd. Koszt niewielki, pracy mało, zdecydowanie polecam wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Powiem tak sworznie to może nie trzeba jak są dobre, ale co do łożysk to ja bym wymienił na 100% podam w sumie mały przykład: To jest z życia wzięte...Łożysko rozwaliło mi cylinder wpijając szklankę w komorę !!! Rób jak chcesz ale ja to pie... wymieniam już teraz wcześniej, jak jeszcze będę tym jeździł. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi_NB Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 A ja radze dokladnie wsadzac pierscienie na sworznie tloka... ostatnio rozbieralem jawe by zremontowac wal... gdy po remoncie wsadzalem zlozylem wszystko... po 2 tygodniach moto traci moc... powod? pierscien najprawdopodobniej nie wskoczyl w rowek i wylecial... tlok sie rozsypal a co idzie dalej cylinder do szlifu... z nominalu (58,00) na IV szlif (59,00) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 dali mi sam tłok bez sworznia. A dałem za niego 30złUuuu to kupiłeś polski szajs.. Pewnie się do tego błyszczy jak psu jajca? Będzie puchnął i ogólnie lipa. Polskie podróby są lipne. Mogłeś kupować oryginalne czeskie (cena za szt między 40 a 60 pln - już nie pamiętam - na www.jawaczesci.pl masz wszystko prosto z Czech) Teraz ten Twój polski zamiennik wygotuj w oleju. Troszkę to poprawi jego działanie ale i tak rewelacji nie możesz oczekiwać. Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Będzie puchnął i ogólnie lipa. Polskie podróby są lipne jak będzie go bardzo delikatnie docierał to powininen przeżyć. tak z ciekawości nie był ten tłok opakowany w papier i nie pisało almot tłok jawa 350 ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi