Iwan86 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witam. Mały problem z Suzuki gs 500 a dokładniej z przednią tarczą hamulcową . Jak poruszam kołem to słysze ze tarcza obciera sie o coś , a przy chamowaniu jak juz predkosc spada prawie do zera słysze mocne tarcie . Moze nie jest to duzy problem ale naprawde działa mi to na nerwy , wczesniej tego nie było słychac i nie mam pojęcia co mam z tym zrobic . Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witam. Mały problem z Suzuki gs 500 a dokładniej z przednią tarczą hamulcową . Jak poruszam kołem to słysze ze tarcza obciera sie o coś , a przy chamowaniu jak juz predkosc spada prawie do zera słysze mocne tarcie . Moze nie jest to duzy problem ale naprawde działa mi to na nerwy , wczesniej tego nie było słychac i nie mam pojęcia co mam z tym zrobic . Pomocy A klocki to Ci się nie skończyły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan86 Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Z tego co mi wiadomo klocki były wymieniane na ten sezon . Ale gdyby klocki mi sie skonczyly to tarcza by nie obcierała przy ruszaniu kołem , chociaz sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 jak najbardziej by ocierala i to mocniej niz nowe klockisprawdz i potem powiedzjesli klocki rzezcywiscie sa nowe to przeczysc zacisk powinno pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnY Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 odkrec zacisk od lag wyjmij klocki i je wloz dobrze na swoje miejscie bo najpewniej obcieraja bo wypadaja ja tak mialem tam taka blaszka mała wypadła i klocek sie wyslizgiwał....ale juz tak sie nie robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Ruszaniu kolem tzn... kolo ma luzy na boki czy jak?? Bo tak nie powinno miec... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Z tego co mi wiadomo klocki były wymieniane na ten sezon . Ale gdyby klocki mi sie skonczyly to tarcza by nie obcierała przy ruszaniu kołem , chociaz sam nie wiem Latarka w łapę i zobacz jak wyglądają - okładzina powinna mieć grubość minimalną około 2mm. Zresztą zamiast dywagować na odległość proponuję podjechać do Pawła Boruty do Zielonki (ul. Kopernika 10). Masz do niego rzut beretem a przynajmniej będziesz miał 100% pewność że wszystko jest ok :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan86 Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Zaraz odkręce klocki i sprawdze . DziekiPS: Koło nie ma luzu chodzi mi o normalne kręcenie gdy przód jest w górze A jednak klocki . W tym mniejszym okladzina miala z 0,5 mm w jednym miejscu w drugim wogule jej nie było . Natomiast w tym wiekszym klocku blacha juz była ostro przetarta . A tak na marginesie to zdejmowanie ich nie przysporzyło mi wiele problemów natomiast tak na próbę próbowałem włożyc je na swoje miejsce i wtedy nastąpił problem nie mogłem tego wcisnąc ,a jak trzymałem czymś te dwa ( nie mam pojecia jak to sie nazywa ) co przyciskaja klocki zeby sie cofneły (naciskając hamulec i puszczając) wydobywał sie z nich płyn . Zrobiło sie miejsce na klocki ale juz by tarcza nie weszła . Juz wiem chyba dlaczego nie chce to wejsc nie odpowietrzylem ich mam racje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423,2172820.html akurat chodzi w tym artykule o gs to sobie przeczytaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan86 Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Dzieki juz to wczesniej znalazlem na tym forum tylko nie ma tam dokladnie napisane jak odpowietrzyc hamulce aby cofnąc te prowadnice . Nie wiem czy dobrze mysle ale tak to zrozumiałem . Jest tam taka jedna śrubka krórą mam odkręcic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) do odpowietrzania ta mniejsza. ta wieksza trzyma przewód.przeczysc zacisk skoro juz go zdjełeś a odpowietrzanie jest proste jak kochanie.trzeba tylko wypompowac całe powietrze z układu co w twoim przypadku (1 zacisku) bedzie szybkie i bezbolesne.po krótce jak:1. nalej do pełna plynu do zbiorniczka i nie zakrecaj go2. odkręć srubę odpowietrznika w zacisku (delikatnie nie całkowicie, tylko zeby plyn mogl plynąc pod cisnieniem) i pompuj heblem ale jednocześnie kontroluj pozim płynu w zbiorniczku3. robisz tak az przestanie wylatywac powietrze4. jesli uporałeś się z bąbelkami, to trzymając klamke hamulca przykręć odpowietrznik, następnie puść hamulec.tą czynność musisz powtórzyć wiele razy aż klamka przestanie być miekka (chodzi tu o to ze przy puszczaniu klamki, płyn może się "cofnąć" zasysając powietrze, a nie o to nam chodzi) pozdrawiam to naprawde banalne zajęcie :)) Edytowane 26 Września 2006 przez Zbyszekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan86 Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Dzieki trzeba bedzie spróbowac tylko trzeba zaczekac na wypłate zeby kupic klocki , plyn i te smary do czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi