YARECK Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Otóż jak w temacie.Czy może być podstawą do reklamacji zmatowienie lakieru w miejscach gdzie styka sie on ze spodniami?Moto ma niecałe 9000 km. więc jak stuknie mu ze 20.000 km. to bedzie goła blacha.Zapewne na 4um są serwisanci, lakiernicy, właściciele salonów motocyklowych - proszę o wypowiedzi.I tak już nieco kontynuując: czym zabezpieczyć lakier przed takim matowieniem? A może mam reklamować regularnie co 9000-10000 km jak mi następny bedzie matowiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Możesz reklamować u producenta spodni. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Po co jeździłeś w spodniach? Trzeba było w stringach :icon_mrgreen: Wypoleruj, przyklej folię. Edytowane 25 Września 2006 przez Hun996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_gorzow Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Normalna sprawa ze matowieje... :icon_mrgreen: za duzo ruszasz nogami... a tak na prawde to jestem lakiernikiem i nie unikniesz tego.. Polecam Ci mleczko nabłyszczajace firmy BOLL. Jest na prawde bardzo dobre! Sam uzywam do motocykla i samochodów...Mozesz zabezpieczać tym mleczkiem cały lakier na motocyklu. Polysk super! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 To że się matowi to jest do przewidzenia ale chyba nie po 8000 km.?Jak miałem XT to też się z czasem zmatowiło ale to po jakichś 15 tys.Tak czy siak dzięki za porady: będę jeździł w stringach, profilaktycznie jeszcze wydepiluje kulosy a do lakieru kupię mleczko nabłyszczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 No przecież Hun996 napisał żeby folię nakleić ! : ) Samoprzylepną , przeźroczystą . U mnie są 2 naklejki fabryczne , 2 dodałem niedawno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 ale to chyba normalne ze skoro trzesz czyms po lakierze to moze sie on zmatowic ??????????????????????? u mnie np blacha od ocieplanego pieca CO spolerowala sie po roku od samego opierania sie o nią ręką :notworthy: wiec wnioski zostawiam dla swojej swiadomoswci. Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi