Olek Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Moje pytanie skierowane jest do osób mających doświadczenie bądż korzystających kiedyś z usług firm - kancelarii pomagających osobom poszkodowanym w wypadkach. Jestem na etapie likwidacji szkody na osobie z OC sprawcy wypadku, proszę o ewentualne opinie czy oceny, z usług jakiej firmy warto skorzystać a z jakiej zdecydowanie nie ( bo np. nie wywalczyła dla was satysfakcjonującej was kwoty za uszczerbek na zdrowiu czy zadośćuczynienie, lub niewywiązała się w inny sposób )Czy jest normą,że wywalczone odszkodowanie wpływa na konto prawnika a potem on przesyła mi wywalczoną kwotę pomniejszoną o swoją prowizję? Pytam bo w 1 z firm stosuje się taką praktykę, podczas gdy w innych odszkodowanie wpływa na moje konto i to ja wypłacam prawnikowi kwotę prowizji.Jakie stawki prowizji są do przyjęcia?Jeśli ktoś wiec może polecić jakąś firme, proszę o info ( publicznie na forum bądź na PRIV.)Za wszelkie wskazówki z góry dzięki. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Podaj na PW swój nr telefonu to podrzuce go agentowi EUCO i sobie pogadacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 A może najpierw sam spróbuj, bo może się okazać że firma wywalczy dla Ciebie dokładnie o tyle więcej... ile wynosi ich prowizja. Jeżeli wiesz czego chcesz a kwota nie jest wzięta z księżyca to może się okazać że dostaniesz z zakładu ubezpieczeń kasę bez problemu. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Czy jest normą,że wywalczone odszkodowanie wpływa na konto prawnika a potem on przesyła mi wywalczoną kwotę pomniejszoną o swoją prowizję? Pytam bo w 1 z firm stosuje się taką praktykę, podczas gdy w innych odszkodowanie wpływa na moje konto i to ja wypłacam prawnikowi kwotę prowizji. W większości firm jest to standardowa procedura, a to dla tego, że znacna część klientów "zapomina" później przeleć prowizje na konto prawnika czy firmy. Są to zazwyczaj większe kwoty, które klienci szybko wydają... A co do prowizji takiej firmy, to jest to 10-30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZĄB HAYA Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Moje pytanie skierowane jest do osób mających doświadczenie bądż korzystających kiedyś z usług firm - kancelarii pomagających osobom poszkodowanym w wypadkach. Jestem na etapie likwidacji szkody na osobie z OC sprawcy wypadku, proszę o ewentualne opinie czy oceny, z usług jakiej firmy warto skorzystać a z jakiej zdecydowanie nie ( bo np. nie wywalczyła dla was satysfakcjonującej was kwoty za uszczerbek na zdrowiu czy zadośćuczynienie, lub niewywiązała się w inny sposób )Czy jest normą,że wywalczone odszkodowanie wpływa na konto prawnika a potem on przesyła mi wywalczoną kwotę pomniejszoną o swoją prowizję? Pytam bo w 1 z firm stosuje się taką praktykę, podczas gdy w innych odszkodowanie wpływa na moje konto i to ja wypłacam prawnikowi kwotę prowizji.Jakie stawki prowizji są do przyjęcia?Jeśli ktoś wiec może polecić jakąś firme, proszę o info ( publicznie na forum bądź na PRIV.)Za wszelkie wskazówki z góry dzięki. :buttrock: Witam jestem przedstawicielem Europejskiego Centrum Odszkodowań jest to największa tego typu firma w Polsce zajmuje się zawodowo likwidacją szkód osobowych z tytułu OC sprawcy wypadku znam realia wiem ile za co płacą ile zł za 1% uszczerbku na zdrowiu i za jaki uszczerbek tzn. za co konkretnie wyciąga sie największą monetę.. :-) udzielę informacji pomogę ale tylko na tel. bo zbyt duzo pisania 606-342-812 Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi