dgree Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 koles jadacy przed toba zobaczy dziore sekunde przed toba i co to zmieni? i tak nawet niezdazy podniesc reki w tym czasie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 koles jadacy przed toba zobaczy dziore sekunde przed toba i co to zmieni? i tak nawet niezdazy podniesc reki w tym czasie.... Po części muszę sie zgodzić :] Odstęp miedzy moto powinnien wynosić 2 sek :] Fakt faktem jeżeli poganiasz akurat traską ponad 100 km/h to duzo z tego nie bedzie [ lepiej np podniesc dupe na nierównościach i bedzie to bardziej widoczne ] ale jeżeli widzisz np koleiny, nierówne pobocze lub zestaw kilku dziur to takie coś by mogło sie sprawdzić :biggrin:))) także tradycyjnie są dwie strony medalu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 koles jadacy przed toba zobaczy dziore sekunde przed toba i co to zmieni? i tak nawet niezdazy podniesc reki w tym czasie....A czy Ty zauwazasz dziurę dopiero jak w nią wjedziesz? Jeśli tak to jedziesz za szybko, jak na stan tej nawierzchni. Na drogach, na których pomykamy szybko na ogół nie ma dziur. Myślę, że ^lunatyk^ miał na myśli jazdę po ch****j drodze a więc stosunkowo wolno. Wtedy taka sygnalizaja jak najbardziej się przydaje. Np. Jak jedziemy przez las na rowerze staram się w ten sposób sygnalizować tym za mną jakiś większe korzenie, czy pniaczki. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Myślę, że ^lunatyk^ miał na myśli jazdę po ch****j drodze a więc stosunkowo wolno. Wtedy taka sygnalizaja jak najbardziej się przydaje ehhh :biggrin:)) zawsze brakowało mi cierpliwoości do tłumaczenia takich rzeczy ! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrOOfka Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 a tu jest krótka lekcja jednego z gestówhttp://balet.wrzuta.pl/film/a1vfR2d9tR/wariat_na_motorze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horn Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Pozdrawiam.Żeby nie zakładać nowego tematu dopisuję moje uwagi w tym.Jestem zupełnie zielonym motocyklistą i jeżdżę dopiero od 2 miesięcy. Ale od razu to co zauważyłem to fakt, że prawie wszyscy motocykliści się pozdrawiają. To naprawdę bardzo sympatyczne. Także podczas kursu byłem pozdrawiany. Myślę, że byłoby dobrze pozdrawiać kursantów na moto. Nie wiem jak Wy ale kiedy ja jedźiłem na kursie w tej badziewnej pomarańczowej kamizelce, czułem się jak totalny bałwan i myślałem, że wszyscy się na mnie gapią i podśmiewają. Takie pozdrowienia dla kursantów podtrzymują na duchu i dodają pewności.Reasumując:1) pozdrawiajmy się2) pozdrawiajmy kursantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Nie wiem jak Wy ale kiedy ja jedźiłem na kursie w tej badziewnej pomarańczowej kamizelce, czułem się jak totalny bałwan i myślałem, że wszyscy się na mnie gapią i podśmiewają. Takie pozdrowienia dla kursantów podtrzymują na duchu i dodają pewności. Jasne, że tak. Jak motocyklista to motocyklista. POzdrawiajmy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkronin Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Jasne, że tak. Jak motocyklista to motocyklista. POzdrawiajmy wszystkich. ja zawsze pozdrawiam, lecz wiekszosc na drogach nie ma tego zwyczaju... odbieraja chyba ten gest jak obraza majestatu... mi bardzo czesto zdaza sie nawet zdolnic i pomachac przy kursancie :biggrin: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebe450 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 ja zawsze pozdrawiam, lecz wiekszosc na drogach nie ma tego zwyczaju... odbieraja chyba ten gest jak obraza majestatu... mi bardzo czesto zdaza sie nawet zdolnic i pomachac przy kursancie :biggrin: pozdro Bardzo rzadko sie zdarza , zeby mi ktoś nie odmachał . Ja zawsze łapkę wyciągam , a ostatnio nawet jak mnie kumpel do garazu podrzucał po moje moto, to tez odruchowo pozdrawiałam, dopiero za chwilę zajarzyłam , ze tym razem to ja plecak jestem :biggrin: Cytuj Cave tibi a cane muto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi