DimaPoz Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 No bez przesady - jedynym elementem "ekskluzywnym" na tej liscie jest tylni Ohlins. Cała reszta to w zasadzie konieczność jak chcesz się troszkę pościgać. Bo jak pojezdzić w poniedziałki dla fun'u, to slicki sątrochę bez sensu, stalowe przewody hamulcowe tez nie muszą być koniecznie i zmianę wydechu na sportowy też można sobie darować. Natomiast amortyzator skrętu w mocnym motocyklu jest jak najbardziej wskazany, owiewki torowe (albo jakieś takie których nie bedzie szkoda w razie niemca) pozwolą ograniczyć koszty ew gleby. A co do czasów - to trzeba sobie odpowiedzieć na jedno zajebiście ważne pytanie - czy ja naprawdę chcę jechać w wyścigu ? Bo jak nie, to może wystarczy sobie poprostu polatać w poniedziałki po torze i dobrze się przy tym bawić nie zwracając specjalnie uwagi na czasy. Ja np już wiem, że zupełnie się nie nadaję do walki owiewka w owiewkę, bo za bardzo zwracam uwagę na to, żeby sobie i innym krzywdy nie zrobić. Ale co sobie w taki poniedziałek poćwiczę to moje :notworthy:Pozdrówki Tomek Czesc Jesli chodzi o te przewody to goraco polecam. Nie jezdze nazbyt szybko ale mialem kilka sytuacji kiedy hamulce zawiodly wlasnie z powodu zbyt wysokiej temperatury plynu. W szczegolnosci zjawiska tego doznalem kiedy bardzo chaotycznie hamowalem. Latwo wowczas przegrzac plyn. Jesli chodzi o latanie w poniedzialki to daje gwarancje ze czym szybciej jezdziesz tym wieksza frajda. Gdyby nie to to bym wcale nie jezdzil. Teraz na temat opon. Oczywiscie na drogowych oponach jezdzi sie super ale jak jeden raz sprobujesz na slickach to juz nigdy sie nie chce sie wracac do tamtych. PozdrawiamDima Dymitrze: cały wyscig trzymałem się blisko. Odjeżdzałeś pod mostkiem i na startowej ale po sławiniaku dochodziłem cię na winklach. Najbliżej byłem za każdym razem po wyjściu z niemieckiego..... Czesc Wiem ze mam ogromne braki na zakretach od "malej patelni" do "niemieckiego". Sam czuje ze to masakra. Musze duzo cwiczyc w tych miejscach :icon_eek:. Pojechalem dzisiaj na tor w nadziei ze beda zawodnicy za ktorymi bede mogl poganiac i podszkolic wlasnie te czesci toru, ale... PozdrawiamDima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Lobo : a no widzisz po prostu podgotowałem się tym co dymekk napisał o Dymitrze. Już jest dobrze, ale najlepiej było by gadać przy piwku - net ma swoje ogranczenia. Olek, mój post nie był kierowany do ciebie herbatniku :notworthy: zmień bladego na gixera i polatamy w Gixer Cup w następnym sezonie - spróbuję nadążyć :icon_eek: pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boby Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 witan panowie jak czytam ten post to na fotelu nie moge usiedzieć i choby do Pznania na plecach gsxr przynieść to w przyszłym roku zobaczymy się na torze jeśli chodzi o przygotowanie moto to macie morze linki gdzie można dostać torowe owiewki i reszte gratów dobrze gdyby były to np urzywki jakieś oponki na torze jest coś takiego a jak nie to gdzie tego szukać z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 torowe owiewki i inne sprawy - na www.grandysduo.com.pl ; www.drodar.plwstaw se opis moto bo nie widac czym latasz :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Poszukaj na allegro. Jest trochę różnych gratów, opony może też znajdziesz. Widziałem tam też parę ogłoszeń firm wykonywujących owiewki z laminatów na zamówienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 W temacie opon : jeśli jednorazowo zrobilbyście grupowy zakup kilku kompletow (wystarczy 3-5 kompletów)to mógłbym Wam zrobić jakąś specjalną cenę na Rennsporta lub Supercorsę, sporo niższą od cennikowej :icon_mrgreen: Z tydzień wracam z urlopu i postaram się przygotować konkretną ofertę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Dobry pomysł ale cena jest najważniejsza. Będziesz konkurencyjny - będą chętni. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymekk Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Dobry pomysł ale cena jest najważniejsza. Będziesz konkurencyjny - będą chętni. :icon_twisted:swiete slowa dobra cena to podstawa :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S16 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 W temacie opon : jeśli jednorazowo zrobilbyście grupowy zakup kilku kompletow (wystarczy 3-5 kompletów)to mógłbym Wam zrobić jakąś specjalną cenę na Rennsporta lub Supercorsę, sporo niższą od cennikowej :icon_twisted: Z tydzień wracam z urlopu i postaram się przygotować konkretną ofertę :icon_exclaim: Jestem zainteresowany 6szt. tył 3szt przód,jeśli cena będzie mocno konkurencyjna!!! czekam na oferte! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo/ Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 jak tak leniwie zapytam.. jak bedzie dokładnie z dżixerkap ?chodzi mi o górny limit pojemnosci??jak wiadomo troche ich jest. 0d 400cc do 1000cc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 jak tak leniwie zapytam.. jak bedzie dokładnie z dżixerkap ?chodzi mi o górny limit pojemnosci??jak wiadomo troche ich jest. 0d 400cc do 1000cclimity beda chyba do i powyzej 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil2 Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 jak wiadomo troche ich jest. 0d 400cc do 1000ccnawet 1100 saszczegoly beda pewnie na stronce grandysa - i tak, kazdy juz czeka z niecierpliwoscia :icon_biggrin: ostatnio slyszalem ploty/przewidywania, ze kolo listopada powinno sie oficalne info pojawic, jak bedzie to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo/ Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 chciałbym przeczytac takie info: Gsx-R cup polska 2007 7 rund z czego 2 zagranicąNa kazdej rundzie dla 3 pierwszych do wygrania kompletny układy wydechowe akrapowicza, kombinezonyalpinastar i kaski agv.podział na 3 klasy.. Gsx-r 600 / Gsx-r 750 / Gsx-r 1000Dla kazdego zwiecienscy pucharu nowa K7 o pojemnosci klasy startującejW dodatku organizator zapewnia hostessy z malowaniem body paint do trzymania parasolek tyle by mi juz wystarczyło :) :bigrazz: :crossy: fajnie by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 chciałbym przeczytac takie info: Gsx-R cup polska 2007 7 rund z czego 2 zagranicąNa kazdej rundzie dla 3 pierwszych do wygrania kompletny układy wydechowe akrapowicza, kombinezonyalpinastar i kaski agv.podział na 3 klasy.. Gsx-r 600 / Gsx-r 750 / Gsx-r 1000Dla kazdego zwiecienscy pucharu nowa K7 o pojemnosci klasy startującejW dodatku organizator zapewnia hostessy z malowaniem body paint do trzymania parasolek tyle by mi juz wystarczyło :) :bigrazz: :crossy: fajnie by byłohehe, Bobo, to nie hameryka:) wydaje mi sie ze jakis gixer bedzie dla zwyciescy. Grandys cos mowil o nagrodach w stylu gs500 cup, czyli jakies wycieczki/ zwiedzanie yoshimury itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boby Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) nagrodą będzie uściśk dłoni prezesa i możliwość dożywotniego opowiadania o tym jakim się jest kozi i jak to się objechało wszystkich :) :crossy: :bigrazz: Edytowane 2 Października 2006 przez boby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi