kornik2005 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 tylko jest problem w odkreceniu tego bo 2 srubki sa tak dokrecone ze sie nie da odkrecic ;/ ide zaraz do garazu i moze cos wymysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) witam wszystkich ja mam pytanie co lepiej kupic kawasaki kmx 125 czy yamahe dt 125 r i powiedzcie mi jeszcze co sie czesto psuje w kmx i jakie sa koszta naprawy i jakie sa wady kmx i dt :crossy: za wszystkie rady dzieki a jesli macie jakies inne moto do polecenia to pisac tylko tak do 4000 tys zł i nie za mocne bo ja dopiero zaczynam jazde motorkami Edytowane 17 Lipca 2009 przez szymcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 To są podobne motorki. Oba mają słabe przednie hamulce i kanapowe zawieszenie. Bierz to co Ci się bardziej podoba albo w lepszym stanie. Generalnie nie mają raczej wrodzonych wad. W dt czasem siada zawór wydechowy ,ale nie jest to regułą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 a jak w terenie sie sprawuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 a co powiecie na temat tego kmx http://moto.allegro.pl/item692370730_ladny_kmx_125.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik2005 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Z wygladu nie jest jakis zaskakujacy ale tez nie zły :P ciekawe jak z silnikiem i za jaka cene ;) bo jak tak do 3000 zł to by sie oplacalo :) Mam pytanie: W moim kmxie musze miec jakas blokade poniewaz kreci mi sie tylko do 8000 obrotow i predkosc 100 km/h. gdzie moze byc ta blokada ? i jak ja sciagnac ? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Z wygladu nie jest jakis zaskakujacy ale tez nie zły :P ciekawe jak z silnikiem i za jaka cene ;) bo jak tak do 3000 zł to by sie oplacalo :) z silnikem towiem tylko tyle ze ma przebieg 35 tys i właściciel nie wie czy byłrobiony jakis remont :biggrin: :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sznajderKMX Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 to nie jest 99widać po tym malowaiu na baku , chyba że wymieniany bak ;p <lol> sąsiad ma takiego i wg mnie to bedzie 97' albo 98r jak jersteś zainteresowany to na mam Tez kmx 2 tyg. temu miał remont , mianowicie : korba PROX, Tłok Wossner, nowa świeca i teraz go pomału docieram na oleju Castrol R2-2T chodzi Bossko ;D oczywiście stare częsci do wgladu a na nowe mam fakture ze sklepu i zdjecia z remontu ;) motorek będzie teraz długo służył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmrider Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Z wygladu nie jest jakis zaskakujacy ale tez nie zły :P ciekawe jak z silnikiem i za jaka cene ;) bo jak tak do 3000 zł to by sie oplacalo :) Mam pytanie: W moim kmxie musze miec jakas blokade poniewaz kreci mi sie tylko do 8000 obrotow i predkosc 100 km/h. gdzie moze byc ta blokada ? i jak ja sciagnac ? ;/ [/quo Niegdyś w moim kmxie który krecił do 7k i jechał 110 była blokada na końcówce wydechu i trzeba było ustawić zawór kips a dokładniej to go otworzyc do końca i jechał jak trzeba czyli kecił do samego końca i jechał około 140 poczytaj sobie gdzies wczesniej o tym na pewno było wałkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palucci Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam wszystkich :notworthy: Nie mam na tyle czasu ,żeby przejrzeć wszystkie 49 stron,a potrzebuje pomocy. Jestem posiadaczem kmx 200 z 96r- kupilem go jako uszkodzony.Okazuje się ,że cyl jest porysowany ,tłok wyszczerbiony ,było jeszcze kilka pierdól ale już je porobiłem .Najwiekszym problemem jest tłok do niego,gdzie można to "cudo"kupić :eek: ????Robił może ktoś z was remont w takim zakresie -jakie to moga być koszty - tłok+nicasil(lub tuleja)....Proszę pomóżcie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam Jeśli chodzi o tłok to popytaj w większych sklepach z częściami czy są w stanie sprowadzić, ja w pobliskim sklepie kawasaki na części czekam 3-5 dni. A co do kosztów to tłok- zwykły~200zł a kuty~ 400, tuleja 400-450zł a nicasil >700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palucci Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam Jeśli chodzi o tłok to popytaj w większych sklepach z częściami czy są w stanie sprowadzić, ja w pobliskim sklepie kawasaki na części czekam 3-5 dni. A co do kosztów to tłok- zwykły~200zł a kuty~ 400, tuleja 400-450zł a nicasil >700zł. Dostałem odpowiedz od jednej firmy ...tłok 699zł :eek: ,nie pisze nawet ile życzą sobie za spawanie + nikasil :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 http://www.lukasz-motocykle.pl/kontakt Zkontaktuj się z nimi. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sznajderKMX Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 http://bikepics.com/pictures/1581156/ Taka ta moja pierdołka ;) sprzedaje bo mam jescze Dr 350 i klasyczną MZ 150 ;D, wiec ... a jak bym go pogonił to może jakaś wr 250?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon010 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam jestem nowy mam Kmx 125 potrzebuje amortyzator tylni . Gdzie można kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi