Daniuch Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam mam problem z moim KMX-em a mianowicie po jeździe nim na drugi dzien zauważylem że z cylindra po kolanku wycieka mi przepalony olej. Czy winą może byc to ze nie mam linki do dozownika i caly czas jest podawana maksmalna ilosc oleju?? Proszę o pomoc i pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam problem z głównym licznikiem kilometrów, stanął na 20 tys i przekręcają sie tylko metry. Da się coś z tym zrobić? :) Pozdrawiam Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) A jak jest ze sprzeglem w kmxie ?Trzeba odkrecac srubą co jest bardzo uciazliwe ??Czy jest tak jak np w rs 125 odkrecasz dekiel i samo sprzeglo wypada ?? I czy zna ktos wymiary uszczelniaczy na wał do kmxa ?? Edytowane 2 Lipca 2008 przez piotrek2345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangers23 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam mam problem z moim KMX-em a mianowicie po jeździe nim na drugi dzien zauważylem że z cylindra po kolanku wycieka mi przepalony olej. Czy winą może byc to ze nie mam linki do dozownika i caly czas jest podawana maksmalna ilosc oleju?? Proszę o pomoc i pozdrawiam!!ja bym ci radził wywalic ten dozownik i robic miesznke samemu bo jak sie ten dozownik zepsuje do reszty to ztrzesz cylinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniuch Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Dozownik już wywaliłem ale wraz z wyciekającym olejem po kolanku pojawił sie drugi problem a mianowicie motor pali bez problemu za pierwszym wszystko ładnie chodzi i w ogole ale nie wkreca sie powyzej szesciu tysiecy a przed wyciekiem wkręcał sie normalnie na obroty. czy jest to możliwe ze zbyt duża (gromna) ilosc oleju z dozownika zapaprała zawór wydechowy i nie otwiera sie do konca jesli tak to prosze o pomoc jak to sprawdzić i wyczyscic?? Z góry dzięki i pozdro. P.S. KMX jes odblokowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolomaldionez Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 ja mam ten moto od 3 dni . wiec za wiele nie moge o nim powiedziec :) pali mi ok 7l. i dzisiaj sie okazalo ze mam dziure w baku na tym mocowaniu, ktore sie zaklada na rame ; ) i mam jeszcze jeden problem, czasami na 1 i rzadzej na 2 jak dochodzi do 8 tys to lapie dola i nie chce dalej isc. czy to wina swiecy czy moze czegos innego ? dzisiaj mu zmniejszylem dawke na iglicy i jest lepiej .. ale i tak sie wiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekpust Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Mam pytanie jaki rozmiar opony podejdzie do kmx-a prosze o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Mam pytanie jaki rozmiar opony podejdzie do kmx-a prosze o szybką odpowiedź.prawie kazdy...jesli chodzi o tył to 110 to max ale najlepiej seta :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebowtrysk Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 aa jaki używacie olej do paliwa (ten co sie wlewa w dozownik) bo ja używa orlen semisyntetik i niewiem czy to dobty wybur . morze ktoś z was urzywal takiego . Chodzi mi oto czy nic mi się nie stanie z silnikiem jak będę jeżdził na tym oleju. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 aa jaki używacie olej do paliwa (ten co sie wlewa w dozownik) bo ja używa orlen semisyntetik i niewiem czy to dobty wybur . morze ktoś z was urzywal takiego . Chodzi mi oto czy nic mi się nie stanie z silnikiem jak będę jeżdził na tym oleju. pozdrawiam najlepiej lej olej prosto to benzyny i castroll full syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scaniu Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam! Zastanaiwam sie nad kupnem takiego kmx'a i prosze doradzcie mi na co mam patrzyc jak go kupuje. Nie chce sie wkopac w jakies gowno i grata kupic :notworthy: dlatego prosze was o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulman Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 ja jak kupowałem to sprawdzałem lagi czy są spawane czy coś oraz czy motor nie jest skoszony. Sprawdź napęd czy jest ok, powymieniane płyny, aku nie ma luzów na wahaczu. No i nie wiem co jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebowtrysk Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 witam mam pyatnie do posiadaczy kmxczy niewiecie co morze być z moją kawa bo wyciaga 110km/h przy 9tyś obr. przy 100 km/h dopiero wkładam 6 bieg. tłumik mam gianneli a ten przy cylku tłumik nie jest blokowany nie wiecie gdzie morze mieć jakąś blokade. a na jakiej powinien mieć iglice poziomie. pozdrawiam czekam na waszą pomoc .dziękuje. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Panowie ile palą wam wasze setki w terenie? Zamknie sie w 7L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulman Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) wątpię że 7l starczy w teren jak na trasie ok 5-6l. Jeszcze co dla Ciebie jest terenem... ?Jeszcze jedno, jaką macie temp jak w terenie jeździcie. U mnie wystarczy pojeździć trochę na 1 to momentalnie pod czerwone podchodzi. a na trasie zawsze wskazówka jest na środku. Edytowane 29 Lipca 2008 przez kulman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi