jurer Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ja mam serwisówke. Jak coś to się odezwij na PW. Tzn od KX, ale podobna zasada działania :bigrazz: wspierałem się tym robiąc sprzęgło i odblokowując 6 bieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 kmx'6 mialy blokowany 6 bieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Znalazlem ;) ile sie tego naszukalem jak skladalem zawor :bigrazz: http://img231.imageshack.us/my.php?image=kips1eo0.jpg http://img81.imageshack.us/my.php?image=kips2bv2.jpg Wiem ze na gorze na tych zebatkach sa takie kropeczki na jednej i drugiej, obie maja byc ustawione do przodu (wydech) tylko nie pamietam czy przy zamknietym zaworze czy otwartym.... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 dzieki :bigrazz: kurde skomplikowany jest ten zawor nie to co w rsce tylko elektromagnes linka i klapka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explOsive Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 siemka wszystkim :icon_exclaim: mam problem z moto a mianowicie ze skrzynia biegow.nie mam 6 biegu. czy jest mozliwe ze mam skrzynie 5 biegowa?czy mam zepsuta skrzynie? na zebatkach 14/48 okolo 110 leci i nie da sie wbic 6 tak jak by jej nie bylo pomocy z gury dzieki oczywiscie moto jest odblokowane sam to robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zanim zadasz to pytanie badz łaskaw troche przegladnac ten temat bo byla o tym mowa przynajmniej 2-3 razy ! Niektore KMXy mialy blokowane 6 bieg... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explOsive Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 od wczoraj czytam od 1 strony wszystko moze gdzies pominolem. a powie mi ktos jak zdjac blokade? a i mam zepsuty dozownik oleju, musze robic mieszanke jaki olej najlepiej sie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Olej - Polsyntetyk (Mobil Extra 2T, Castrol Actevo) Lub Full Syntetyk (Mobil Racing [2T], lub Castrol R2) lub jakies inne , podalem najpopularniesze... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Zamieszczam tu opis który wysłałem użytkownikowi explosive Na e-maila. NIestety nie che mi się przerabiać tego na formę bezosobową. Ale sens zrozumiecie! Odblokowanie 6 biegu KMX A więc sprawa jest dość prosta tylko troszke kosztowna. Ale opłaca się. :biggrin: No więc w załączniku przesłałem Ci zdjęcie To jest sprzęgło w KMX'ie Po ściągnięciu kosza sprzęgłowego. Zobaczysz taką gwiazdkę. Tam gdzie zaznaczyłem kolorem czerwonym na tym obrazku. Jak bedziesz wbijał biegi to będziesz widział, że się ona przekręca. No i tam jest zeszlifowane jedno ramie. Opcje są dwie. Dotoczyć taką drugą (dość trudne, dlaczego nie pamiętam) ale dla dobrego tokarza nie ma rzeczy niemożliwych. Albo opcja druga kupić taką z 6 zębami-jak się dowiadywałem to koszt około 100zł. o ile dobrze pamiętam. Kupić można u przedstawicieli Kawasaki. No i teraz uwaga! Aby odkręcić tą gwiazdkę potrzebujesz najlepiej klucza pneumatycznego. lub w ostateczności wiertarki z udarem.. Ale takim delikatnym. Tylko sprawa wygląda tak że ja miałem dwa KMXy i w jednym poszła ta śruba bez problemu. A w drugim zwykłym śrubokrętem zjechałem gwint na łbie. Podstawa to dobry śrubokręt. Popukać w śrubę i przyłożyć się do tego. Druga sprawa to jak już wymienisz tą gwiazdko zębatkę to na śrubę dobrze by było dać klej do gwintów. Loctail. Takie kleje powinni mieć tokarze! Jak dobrze poprosisz to albo kapke Ci odleje albo pożyczy Ci. Bo niestety cała butelka jest dość droga. A nie opłaca się kupować całej butli na jedną śrubę. Jest jeszcze jedna sprawa. Jak będziesz składał sprzęgło. Tam na kołach zębatych są wyznaczniki jak je złożyć! Jeśli potrzebujesz pomocy co i jak złożyć lub rozłożyć to pisz śmiało na e-maila lub na forum. Napewno pomoge! Edytowane 12 Stycznia 2008 przez jurer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 To jak jest opis to jeszcze moze dolacz obrazek o ktorym mowa.A klej do gwintow, taka malą tubkę kupowalem za 8zl w motoryzacyjnym. Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 http://www.bikepics.com/pictures/1145639/ Hmm ale o jakiej wytrzymałości? No i napewno nie Loctaila. a te kleje potrafią naprawdę dużo.. u mnie w bylym Kmx'ie z przodu trzymało poł piasty. I nawet jeździłem w terenie z tym.. Ale jak widzialem ile taka mała tubka kosztuje.. Ale myślę że ten klej co kupowałeś w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ja na tym za 8zł (tubka wielkosci Super Glue) sklejałem srube regulacyjna sprzegla w Aprilii (bo ciagle sie odkrecala) i trzymalo sie OK. Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explOsive Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 bubu a t5e oleje ktore wymieniles to nadaja sie do robienia mieszanki w baku? beda sie dobrze mieszal z bezyna? po czasie nie bedzie sie osadzal na dnie? czy to cos w stylu miksola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 to co ci wypisałem to sa dosc porzadne oleje, nie osadzaja sie na dnie, mozna spokojnie mieszac w baku albo lac do dozownika, cena: te pierwsze ok 25-30zł/L te drugie ok 40-50zł/L Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 zapomniałeś o syntetyku midlandzie 2T za 9zł/0.6l :biggrin: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi