Damiano Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Tak jak mówi Andrew85 zdejmij pokrywe i zobacz ta gwiazdkę czy czasami tam czegoś niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Tam jest prosty mechanizm, więc blokada raczej będzie w postaci jakiejś "podkładki" między zębatkami, albo może ta "gwiazda" o której wcześniej pisałem jest jakaś inna niż w tych odblokowanych. Bo gdzie indziej to raczej nie ma możliwości umieścić blokady. Tak jak mówię to jest prosty mechanizm i zobacz sobie na początek na ta gwiazdę. Może znajdę gdzieś zdjęcie mojego silnika jak rozbierałem to wrzucę żebyś sobie zobaczył jak to wygląda - ta "gwiazda". http://www.kmx-125.com/kmx/Werkstatt/KMX-E...n/Schaltung.jpgta gwiazda na rysunku jest oznaczona nr 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 ale przeciez KMXów nie blokowano w skrzyni biegów (bynajmniej jeszcze sie z taką nie spotkałem) sądze ze jest coś skopane przy tym mechanizmie od zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ja slyszałem ze byl 6 bieg blokowany. Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekmx Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Dzieki bardzo za odpowiedź. Kmx blokowano 6 bieg, bo mój znajomy tak samo miał, tyle że jemu to jakoś mechanik zrobił. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 dziwna sprawa , ja miałem kmx'a z 2001 i miałem wszystkie biegi Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 to moze były blokowane ale jednostkowo lub jak szły na eksport do jakieś kroaju moze,a wszystkich napewno nie blokowali 6 biegu bo jesli by tak było to było by wiadome (powszechne) :biggrin: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekmx Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ale Enduromaster, w niemczech jest podobnie jak u nas, że u nich na prawko a1 można tylko do 80 km/h jeździć, i do tylu może motocykl sie rozpędzać. Nawet w brief`ie jest napisane że zablokowany na skrzyni i module... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Ale Enduromaster, w niemczech jest podobnie jak u nas, że u nich na prawko a1 można tylko do 80 km/h jeździć, i do tylu może motocykl sie rozpędzać. Nawet w brief`ie jest napisane że zablokowany na skrzyni i module... Pozdro mój był zblokowany na module i gaźniku i ledwo 75 jechał, ale biegi to wszystkie miałem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Wie ktoś może jakie są rozmiary simeringów na wale korbowym kmx-e i jakie są tam nr łożysk. Bo chciałbym przed rozbiórką kupić już nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Wie ktoś może jakie są rozmiary simeringów na wale korbowym kmx-e i jakie są tam nr łożysk. Bo chciałbym przed rozbiórką kupić już nowe. Lepiej rozbierz najpierw a pozniej kup czesci bedziesz wiedzial na 100% co trzeba wymienic a co nie... Nie wecie gdzie mozna dostac jakies w miare tanie klamoty do KMX-a najbardziej potrzebuje napęd:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Ja kupowałem w larssonie, tylna zebatka (48 zeb) -ok 65zł, lancuch Iris -ok 75zł, i zebatka do przodu(14 zeb)-15zł. Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 SiemaCo czytam jakies ogloszenie na allegro wiele KMX-ow ma sportowy wydech... Wiecie gdzie mozna go dostac albo cos??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 O ile sie nie myle są to tłumiki Gianelli. a więc google.pl -> gianelli-> szukaj :crossy: Otóż mam takowy problem, pomiędzy 4-5 tys obrotów motor dostaje tak jak by drgawek, wstrząsów, niewielkich ale dostaje.. Moje przełożenia na zębatkach to 14-48 i nie mówcie zeby go trzymac tylko na wysokich :bigrazz: Zaznaczam że niedawno rozbierałem sprzęgło, cuż wszystko złożyłem OK, wskaźniki się pokrywały! Także zawór, wałek wyrównażający OK.Gaźnik - po wykręceniu świecy kolor jest idealny, czyli mieszanka dobraA więc? :banghead: jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Ja miałem coś mniej więcej podobnego tylko u mnie to były obr 3-5 tyś. Problem rozwiązał się sam po rozebraniu i przeczyszczeniu gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi