Skocz do zawartości

prostowanie rur teleskopów

BIZON
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Najciekawsze jest to, że duża część z Was zapierdziela a prostowanych, czy krzywych elementach zawieszenie, tylko o tym nie wie. Często wychodzi to przy wymianie uszczelniaczy czy oleju w zawieszeniu.

Pawel

Świnte słowa! Jadę ci ja sobie (Kamel - do Maciejowej, do Jarka) coby simmeringi zmienić. I co? Krzywe lagi mam? A skąd, jak ja w nic nie waliłem? pewnie poprzednik - tak więc szybka decyzja - pomożecie? Pomożemy! I lagi jadą na giętarkę do rur + mikrometr do badania ile jeszcze zostało zgięcia, i po jakimś czasie lagi były akceptowalne. nie dobre, tylko akceptowalne. Jakbym mógł to bym zmienił, a że się nie dało, a dało się coś uratować, tak więc mam teraz znośne lagi, wiem że nie idealne, ale jeździć się da!

Where is a will, there is a way.

Where is a will, there is a relative :bigrazz:

pozdrawiam!

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Wszystko się prostuje :biggrin: - ramy, lagi, samochody i to nawet w krajach zwanych zyczajowo "zachodem". Ale tylko wtedy jak technologia naprawy i uszkodzenie pozwala na taką czynność. Odróżniajmy kilkumilimetrowe odchylenie od normy od "banana" zgiętego pod kątem kilkunastu stopni z widocznym spiętrzeniem materiału pod dolną półką.

Najciekawsze jest to, że duża część z Was zapierdziela a prostowanych, czy krzywych elementach zawieszenie, tylko o tym nie wie. Często wychodzi to przy wymianie uszczelniaczy czy oleju w zawieszeniu.

Ja też jestem za montowaniem nowych elementów, ale nie można wszystkiego wrzucać do jednego wora. Wskazany jest tu zdrowy rozsądek i analiza każdego konkretnego przypadku.

Paweł oczywiście masz racje i podpisuję się pod towją wypowiedzią oboma rękami.

A mój pierwszy post był tak radykalny dlatego, że coś mi się przedstawiło że thunderace ma upsa (chyba za dużo browaru ostanio :bigrazz: ). A z doświadczenia wiem, że rzeźba w lagach od upsidów jest raczej średnim pomysłem (trochę cienkie są cholery :bigrazz: ), więc chciałem bizonowi oszczędzić trochę nerwów.