filon89 Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Czytam na o2.pl artykuł o motocyklistach, nie gnębili nas bardzo lecz twierdzili tylko, że za często zbierają sie panowie motocykliści na autostradzie koło krakowa i robia różne sztuczki (jedyna sztuczka jaka mi przychodzi na mysl to taka - policja w poldku: jest motor po chwili motocykla nie ma trick godny Koperfilda, a umie go większość z nas). Nie artykuł mnie zaciekawił lecz komentarze pod spodem wiele było dobrych, a pewna osoba twierdziła nawet że mało jest w polsce ulic dla motocykli (popieram). A jeden komentarz pobił wszystkie " jak widze jak motor chce mnie minać jak jade 160 to spycham ich do rowu". To nie jedyna opinia po której wiadomo że w polsce nawet chory umysłowo ma prawo jazdy. Dlaczego takie dałny poruszają sie po naszych drogach i dlaczego nic sie z nimi nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) No coz, takie komentarze w tematach motocyklowych (nie wazne czy temat jest o wypadku, czy o tym, ze nie chcą im sprzedawac benzyny bez przedlaty) są nieodłącznym elementem. Spora ilosc komentarzy jest wlasnie w takim stylu jak napisales, generalnie cała ta machina kręci się wokół stereotypu"motocyklisty-dawcy" - jak oni to szybko nie jezdza oraz ile to wypadkow nie powodują :cool: Jeszcze raz powtorze - jest masa takich komentarzy i czytając zastanawiam jak to mozna byc tak głupim i gdzie sie tacy rodzą ... Pojawia sie pytanie, skąd się to bierze? Stereotyp motocyklisty-dawcy drukowany w Fucktach i innych szmatławcach? Jakie są jeszcze inny przyczyny? Zazdrość ? Nie wiem... Pozdro :biggrin: Edytowane 2 Września 2006 przez andrzejtomecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 A jeden komentarz pobił wszystkie " jak widze jak motor chce mnie minać jak jade 160 to spycham ich do rowu". To nie jedyna opinia po której wiadomo że w polsce nawet chory umysłowo ma prawo jazdy. Dlaczego takie dałny poruszają sie po naszych drogach i dlaczego nic sie z nimi nie da zrobić.Oj tam się przejmujesz. Jestem więcej niż pewien że koleś nie ma nawet prawka i nigdy "malcem" brata nie wyjechał z polnej drogi. Przecież te komentarze piszą dzieci w ieku 13-14 lat. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneaky Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Z tymi komentarzami mugoli o motocyklistach jest bardzo podobnie jak z naszymi komentarzami o samych komentujących. Chodzi mi o to, że w każdej grupie znajdą się ludzie, których wypowiedzi rażą najbardziej i pozostawiają emocje. To mógł być nawet jakiś dwunastolatek, który chciał sprowokować. Oceniam co widzę. Przez ten mentlik medialny byłem w stanie do niedawna uwierzyć w wojnę samochodziarzy z motocyklistami. Jednak w tym sezonie przyjrzałem się dokładnie stosunkom na drodze pomiędzy jednymi i drugimi. Moje spostrzeżenia strzeliły mnie w twarz niczym dobrze wycelowany sierp :biggrin: Większość samochodziarzy dba o motocyklistów :cool: Serio. Jendak dbają o nasze zdrowie, choć statystyki i wypadki nie potwierdzaja tej tezy. Widzę jednak dużo dobrego na drodze. Odpowiednie odstępy, wzmożona uwaga, gdy motocyklista w pobliżu etc.Jenak zawsze i w każdej grupie znajdzie się czarna owca. Kierowca, który specjalnie zajedzie drogę, otworzy drzwi przed dojazdem do świateł itp. I tacy najbardziej zapadają w pamięci. Suma sumarum, myślę, że sytuacja nie jest tak dramatyczna jak czasami ją widzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Zgadzam się. W pamięci zostaje nam jedno nieumyślne zajechanie drogi, w którym dopatrujemy się celowości, a zapominamy już o kilku puszkarzach, którzy zobaczywszy nas z daleka, ułatwiło przejazd pomiędzy pasami i takie tam. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 3 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 hmm w moim mieście Słupsk potwierdza się teza, że samochodziarze dbają o nas. Lecz w ostatnim jednośladzie odbyła się rozmowa o zupełnie innym mieście Warszawie - i niezbyt dobrze mówili o katamaranach. I właśnie z tąd moje przemyślenia. Mam nadzieje, że Warszawa to jedyny wyjatek w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.kowalski74 Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 hmm w moim mieście Słupsk potwierdza się teza, że samochodziarze dbają o nas. Lecz w ostatnim jednośladzie odbyła się rozmowa o zupełnie innym mieście Warszawie - i niezbyt dobrze mówili o katamaranach. I właśnie z tąd moje przemyślenia. Mam nadzieje, że Warszawa to jedyny wyjatek w polsce. Faktycznie. Nie jest zbyt dobrze. Ale z drugiej strony nie jest też tak źle, jak się co poniektórym może wydawać z postów na forum. Bardzo często zdarza się, że puszkarze ustępują miejsca w korku kiedy jadę między pasami albo jak wyprzedzam długą kolumnę samochodów. Zjeżdżają zarówno Ci wyprzedzani jak i Ci z naprzeciwka. Zastrzegam, że jestem preclem jeżdżącym w żółtej kamizelce :cool: Z drugiej strony dość często zdarza się tak, że nie zjeżdżają i jadą blisko środka. No cóż, Warszawka to dość agresywne miasto :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Komentarze pod artykułami o motocyklistach są tak beznadziejne,głupie jak by pisali je jacyś debile bez mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_3 Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Ludzie to jest POLSKA!!! tu sie ciężko oddycha!!! (zwłaszcza motocyklistom) mnie już nie dziwi jak jakiś gość na ulicy autem odstawia takie manewry tylko po to żeby dokuczyć motocylkoście... to jest poprostu CHORE!!! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ihriel Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Oj tam się przejmujesz. Jestem więcej niż pewien że koleś nie ma nawet prawka i nigdy "malcem" brata nie wyjechał z polnej drogi. Przecież te komentarze piszą dzieci w ieku 13-14 lat. pozdr Ot prawdę powiedziałeś. Zazwyczaj nie przeglądam komentarzy - strata czasu. Wychodzę z podobnego założenia- piszą je gnoje, od których jak wiadomo roi się w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi