Damiano_2013 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Witam mam pytanie jaka wytrzymałość mają handbary??? Chodzi mi o to że jeśli zalicze wywrotke na asfalcie to czy one to wytrzymają i sie nie połamią i uratują mi klamki itd.... Chodzi mi o takie handbary za ponad 100zł. Jeśli zły dział to sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) handbary wytrzymuja naprawde dużooo ... dziesiątki gleb, spotkania z drzewami itd :biggrin: więc asfalt tez wytrzymają poszukaj w dziale enduro opinie o różnych rodzajach (wzmacniane listwą, bez listwy, listki) !! jesli masz kupowac to z najtanszych polisporty są dobre Edytowane 1 Września 2006 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 wytrzymają i sie nie połamią i uratują mi klamki itd niestety to nie ich zadanie. one maja uratowac palce przed obcieciem/zmiazdzeniem, a klamki ratuja w drugiej kolejnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 niestety ja handbara zlamalem.... w pol... a nie dziwie sie bo walnalem o lod w zimie przy -10'C... i trzasnal.. bo latem zaliczylem dziesiatki gleb i ledwie sie rysowal, a raczki ratuje :biggrin: a taraz mam zwykle wiatrochrony i tez sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Jak będziesz miał farta, to uratują klamki, a jak nie to nie. Zalezy po prostu jak uderzy kiera o nawierzchnię. Jeśli uderzy 'czołem' handbara, to dobry acerbis wszystko przeżyje. Gorzej, jak uderzy spodem - wtedy po prostu handbar przekręca się wokół kiery i obrywa klamka. U mnie przy szlifie przy ok. 70km/h handbar tylko lekko się obtarł i nic się klamkom nie stało. Niedługo potem powoli opuściłem moto w błocie (tj. wiedziałem że go nie utrzymam, więc tylko zamortyzowałem jego upadek) - i poszła klamka sprzęgła. Tak więc reguły nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 wtedy po prostu handbar przekręca się wokół kiery i obrywa klamka.dlatego nie warto dokrecac zbyt mocno mocowań do kierownicy ... klamki są dosyc tanie, gorzej gdy peknie mocowanie przy zbiorniczku na płyn hamulcowy Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi