Maly-PMI Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam. Mam problem z Yamaha TDR 125 '97r. Odpala i wszystko chodzi ekstra lecz gdy sie nagrzeje (1/3 temp) lub poczuje wysokie obroty to traci iskre. Wystarczy ja zostawic na troche i juz ma iskre z nowu. Wiec chyba to zalezy od temperatury... Swiece zmienialem :notworthy: pare razy. Nie jest oryginalna, ale przed tem na nich dobrze jezdzila i poprzednie moto tez.Wszystkie kabelki jakie tylko widzialem to ruszalem i sprawdzalem laczenia.Prosze o pomoc, bo juz nie wiem co mam robic :notworthy: .pzdr :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Prawdopodobnie cewka będzie walnięta sprawdż ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Sprawdz dobrze przewody wys. napięcia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 jeśli swieca nie jest oryginalna to moze zła ciepłota świecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 jeśli swieca nie jest oryginalna to moze zła ciepłota świecy Chodzila caly czas... nawet jak sie zmieni na inna to nie ma iskry. Sprawdz dobrze przewody wys. napięcia crossy.gifZbytnio nie wiem jak mam je sprawdzic. Troche skrocilem go, ale nic nie pomoglo :biggrin: Wymontowalem cewke i pojechalem do mechanika okregowego czy mi ja sprawdzi, a on mi powiedzial, ze to nie moze byc cewka, bo ona jak chodzi to chodzi, a jak nie to nie. Nie ma tak, ze raz chodzi, a jak sie rozgrzeje to nie chodzi. Cos mi mowil o jakis motoplatach i ze magneto moze byc za daleko czy cos. Mowil, ze mozliwe, ze mam luzy na wale. Nie wiem juz cos mam robic . W pizdziet, najwyzej dam moto do niego, a pozniej sprzedam pol moto zeby mu zaplacic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 to jakiś kiepski mechanik bo jakoś ja miałem taki przypadek w mtx że cewka po jakimś czasie przestawała dawać iskre :oRobiła się lekko ciepła i przestawała działać , pojakimś czasie jak zrobiłą sie zimniejsza dlaej działała i tak wkółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 to jakiś kiepski mechanik bo jakoś ja miałem taki przypadek w mtx że cewka po jakimś czasie przestawała dawać iskre :oRobiła się lekko ciepła i przestawała działać , pojakimś czasie jak zrobiłą sie zimniejsza dlaej działała i tak wkółko Ooooooo no mialem identycznie, ale przez tego sku****a rozebralem lewa strone i patrzylem na te magneto szukajac cudu. Zlozylem i patrze, ze nie dochodza prady do cewki ;) .Jutro jeszcze raz rozbiore, bo moze cos zle na szybko zlozylem, ale co tam mozna zle zlozyc ? :biggrin: Wzialem od ojca ze skutera cewke wyciagnalem i moze na niej bedzie dzialac jak przywroce jakies prady. Dzieki i pzdr :icon_mrgreen: . Jak nie uda mi sie nic zrobic to do zobaczenia za 3 miesiace na drogach jak mi zrobi ten przykurwl (czyt. mechanik) :D .A na dniach prawko mi mieli wydac :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E-mil Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Kolega miał tak w simsonie.... impulsator mu padł :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 :biggrin: ja tak mialem.padl mi i impulsator i modul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 czujnik hala(czy jak to sie tam pisze) na 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 4 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Dzisiaj poszla do mechanika ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 8 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Dzisiaj poszla do mechanika ;]Najprawdopodobniej stoi za tym czyli za ginięciem iskry cewka zapłonowa lub moze być też uszkodzony moduł zapłonowy należy zmienić te częsci i zobaczyć wtedy jak edzie zachowywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_89 Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Na bank cewka zapłonowa. Mialem tak w aprili. To nie duzy wydatek bo poprostu terzeba ja jakos przylutowac. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matej567 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 witam to raczej bedzie impulsator u mnie to samo jest także raczej to bedzie impulsator ;/;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Po co odpowiadac na temat sprzed 2 lat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi