SeibR Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witam, mam zepsute łożysko igiełkowe na sworzeniu w Hondze NS-1, gadałem z mechanikiem powiedział że zamiast łożyska dużo lepsze są takie rolki, coś mówił że same igiełki wkłada się... że sprawnośc silnika jest lepsza i wytrzymałośc tego... gdzie takie coś moge kupic... i czy coś ktoś słyszał otym... prosze o pomoc... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 takie rozwiaza nie było w jawch 350 i CZ 350 Mozna takie załozyc rózni sie ono tylko tym ze nie ma koszyczka który trzym,a igły igeł jest w tedy wiecej i nie maja prawa wypaśc ale załozenie tego jest zmudne w montarzurobiłem to w jawie niech slag trafi :notworthy: Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 W jawach było właśnie takie rozwiązanie ale niektórzy chwalą to a niektórzy nie.Zamontować jest łatwiej łożysko niż igiełki.Jak już zdecydujesz się na igiełki to uważaj żeby przy montażu nie powpadały do silnika. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) nom własnie też słyszałem że do jawy 350 stosowano to, mechanik mi powiedział że jak mam sworzeń 12 a taki mam to na łosykach normalnych będzie klekotac i sprawnośc silnika mniejsza, na sworzenie 12 się daje igiełki, a na sworzen 13 łożyska, gdzie się kupuje takie igiełki, poile sztuk tego sprzedają?? czy w sklepie motocyklowym, do simsonów, motorynki, MZ, jaWy bedą tam takie igiełki... ?? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez SeibR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 czy w sklepie motocyklowym, do simsonów, motorynki, MZ, jaWy bedą tam takie igiełki... ??mogą mieć różnie to bywa przeważnie bywają już łożyska, ale spróbować zawsze warto... POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Igiełki kupisz w dobrym sklepie z łożyskami. Tylko musisz im rozmiar odpowiedni podać. Jak nie będą mieli na miejscu, to Ci ściągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 najlepiej zamiast siedzieć przed kompem poleć i popytaj po sklepach to Ci ściągną.a nie ładniej by było zamówią, sprowadzą,... :notworthy: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 a nie ładniej by było zamówią, sprowadzą,... :biggrin: Może i ładniej, ale nie wiem czy szybciej... :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Po co sie z tym meczyc... Jesli kupisz dobre lozysko to pewnie te 'waleczki' duzo wiekszej wytrzymalosci nie dadza :biggrin: Ja radzilbym zostac przy lozyku igielkowym. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 "Zamiast lozyska igielkowego dac takie cos jak rolki..."hmm..., a czym sie rozni jedno od drugiego poza brakiem koszyka ? zamiast łożyska dużo lepsze są takie rolki, coś mówił że same igiełki wkłada się Przeciez te rolki/waleczki sa takie same jak w kompletnym lozysku, tylko sa luzem i jest ich wiecej (nie ma koszyka). Tak jak napisano wyzej kupujesz igielki o odpowiednich wymiarach i ilosci w sklepie z lozyskami - porzadnej firmy. ...mechanik mi powiedział że jak mam sworzeń 12 a taki mam to na łosykach normalnych będzie klekotac i sprawnośc silnika mniejsza, na sworzenie 12 się daje igiełki, a na sworzen 13 łożyska, gdzie się kupuje takie igiełki, poile sztuk tego sprzedają?? czy w sklepie motocyklowym, do simsonów, motorynki, MZ, jaWy bedą tam takie igiełki... ??Na moje oko to jakis mechanik - szaman. Jezeli korbowod, czy tez sworzen bedzie wyjechany to nawet te jego "cudowne rolki" nie pomoga :biggrin:Chce poprawic Honde,... Ja, w obawie o wlasne zycie, bym na niego uwazal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Mi niedawno rozlecial sie 2 raz wal bo zle zostal zregenerowany.Dalem jeszcez raz.Zostalo wstawione nowelozysko u dolu korbowodu.a u gory ze mialem uszkodzoną bierznie zostala wstawiona tulejka z kanalem smarujacym.Znakomicie sie to pisuje.zadnego dzwonienia stukow,pukow.nic sie nie zaciera.Zostalo to dobrze zrobione i chodzi idealnie:)Moze rozwiąz ten problem tak samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi