Mar_Cin Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Pod koniec pokażą pierwsze testy motocykla z poduszką powietrzną. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Pierwsze testy? Przecież nowego goldasa z poduszką mozna już chyba kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Poduszka fajna sprawa ale te foto radary co już robią zdjęcia z tyłu to już mniej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Do sprzedazy ma dopiero wejsc na probe wlasnie goldwing i jesli sie przyjmie i bedzie popyt to beda probowac wprowadzac w innych motocyklach.Z tym ze poducha sprawdza sie tylko w duzych moto o pozycji turystycznej, bo na scigu to raczej niebardzo :biggrin:Lepiej by wprowadzili obowiazkowy abs we wszystkich moto bo wiegrzosc gleb jest przez uslizg przedniego kola przy gwaltownym hamowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Do sprzedazy ma dopiero wejsc na probe wlasnie goldwing i jesli sie przyjmie i bedzie popyt to beda probowac wprowadzac w innych motocyklach.Z tym ze poducha sprawdza sie tylko w duzych moto o pozycji turystycznej, bo na scigu to raczej niebardzo :biggrin:Lepiej by wprowadzili obowiazkowy abs we wszystkich moto bo wiegrzosc gleb jest przez uslizg przedniego kola przy gwaltownym hamowaniu. Ale podobno ABS nie jest w motorze aż tak doskonały. Nie wiem, nie jeździłem, ale takie do mnie dochodzą słuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Ale podobno ABS nie jest w motorze aż tak doskonały. Nie wiem, nie jeździłem, ale takie do mnie dochodzą słuchy.BMW wypuściło już którąś tam generacje ABS'u i sprawuje się podobno dobrze :biggrin: Wiadomo, że jak zaczniesz gwałtownie hamować i skręcisz kierownicą to ci nie pomoże :biggrin: EDIT:Nagrał ktoś może ten odcinek? Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez B@rtek Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ale podobno ABS nie jest w motorze aż tak doskonały. Nie wiem, nie jeździłem, ale takie do mnie dochodzą słuchy. Bycmoze nie jest doskonaly ale z pewnoscia niejedno dupsko by uratowal :biggrin:Ja jezdzilem z abs-em ale nie tak zebym potrzebowal jego pomocy, jedynie denerwuje jak chcesz przyblokowac tyl i nadrzucic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard Core DTM Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 :biggrin: Witam , dlamnie ABS to w motorze sie raczej słabo spisuje , w samochodzie to rozumiem , ale w motorze to nawet wtedy nie mozna podniesc tylnego koła , albo spalic gumy . Wiem ze może on uratowac przed niekontorlowanym poslizgiem ale wole klasyczne hamulce . Moze i jest bardziej bespieczny , ale ja tam bym wolał tyle zaryzykowac i kupic motor bez... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Rowniez taki artykul ukazal sie w wieczornych wiadomosciach... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.kowalski74 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Też słyszałem, że ABS to lekka kicha w moto. Ale podobno ludzie bardzo chwalą sobie CBS. Słyszałem, że to fajnusia sprawa. Ma ktoś coś takiego? Natomiast co do poduszki to w Goldasie to może i dobra sprawa. Ale mi jakoś trudno sobie wyobrazić taki patent w mojej CeBeFce :biggrin: Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez a.kowalski74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) dlamnie ABS to w motorze sie raczej słabo spisuje , w samochodzie to rozumiem , ale w motorze to nawet wtedy nie mozna podniesc tylnego koła , albo spalic gumy a co ma piernik do wiatraka? abs dziala tylko podczas hamowania i gume mozesz spokojnie zjarac a i kolo jak sie dobrze postarasz to moznaby podniesc, choc tu moze troche przeszkadzac, choc wszystko kwestia umiejetnosci Też słyszałem, że ABS to lekka kicha w moto. Ale podobno ludzie bardzo chwalą sobie CBS Tu chyba znowu pomyliles pojecia, wlasnie abs jest znacznie lepszy od cbsabs zapobiega tylko blokowaniu kol podczas hamowania, a cbs to system ktory powoduje podczas hamowania tylko klamka przy kierownicy ze hamuje zarowno przod jak i tyl, i to wlasnie jest ponoc denerwujace (pisze ponoc bo nie znam tego z autopsji) ps. Dobrym rozwiazaniem bylby abs tylko na przednie kolo Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez stopmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.kowalski74 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Tu chyba znowu pomyliles pojecia, wlasnie abs jest znacznie lepszy od cbsabs zapobiega tylko blokowaniu kol podczas hamowania, a cbs to system ktory powoduje podczas hamowania tylko klamka przy kierownicy ze hamuje zarowno przod jak i tyl, i to wlasnie jest ponoc denerwujace (pisze ponoc bo nie znam tego z autopsji) ps. Dobrym rozwiazaniem bylby abs tylko na przednie kolo Nie pomyliłem. A apropos absu na przednie koło, to słyszałem że pewna część motocyklistów odłącza abs, tak żeby "uwolnić" tylne koło. Na początek abs jest podobno super, ale potem czasami lepiej go nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysmci Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nagrał ktoś może ten odcinek?http://ww6.tvp.pl/134,20060830388376.strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja mialem CBS w Mojej Vfr V-tec i powiem wam ze czuć duza roznice w hamowaniu i ja bylem zadowolony. Nie jezdzilem z Abs-em ale na pewno to poprawia bezpieczenstwo a nie pogarsza, bo przeciez to ma na celu. Jak ktos stwozy jakis inny system do szalenstw i palenia gumy to wtedy ten system bedzie sie tym zajmowal. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Poduszka fajna sprawa ale te foto radary co już robią zdjęcia z tyłu to już mniej :biggrin:te fotoradary to ciekawa informacja ale jak powiedzieli o tym że zginęło 12 motocyklistów tylko w warmińsko mazurskim to wcale nie protestowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi