McGriff Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 U nas jeden gosc jezdzil na SRAD'zie 1000 koszulce , krótkich spodenkach i adidasach, nie moge zrozumiec takiego postepowania :D Dobrze zu ubrał kask ;) Czego tu nie rozumieć, może jechał gdzieś blisko do sklepu do znajomego, ja sam jak jest gorąco i jade do Ukochanej to sie nie ubieram jade te max 80 kmh na krótko zdaje sobie sprawe że w razie czego nie bedzie wesoło, ale jak jest bardzo ciepło to nie bede sie znowu ubierał jak jade 2,5 kilometra z rozsądną predkością i pewnie dużo osób jeździ podobnie myśląc jak ja.Chociaz widze czasem paru gości w krótkich ciuchach bez kasku na szlifierce mających grubo ponad 100 i to najtrudniej zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jak jest upal tez smigam w koszulce, ba nawet na ramiaczkach, ale nigdy w trase (no chyba ze gdzies blisko nad wode) poza tym jezdze wtedy raczej tempem skuterowym, zakrety powolne itd., a do poswirowania w upaly mam siatke ze ochraniaczami z enduro, wrzucam na to koszulke i miodzio :D Ps. jazda powinna byc przyjemnoscia, a jaka jest przyjemnosc podczas jazdy w sloncu 40stopni w pelnym opakowaniu?to juz lepiej wybrac auto z klima ;)Po co sie katowac na moto? dla samej zasady?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 eh.. jeansy i T-schirt jak jest gorąco to obowiazkowo. natomiast nawet jak jest chłodniej to i tak jeansy i tschirt+bluza, badz cienka kurtka.. powód, brak kasy na dobrą skóre.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Biegnąc można sie nieżle poobdzierać, a co dopiero na motocyklu. to może biegać też należałoby w kasku :biggrin:chyba to jest kwestia rozsądku. Zawsze, albo nigdy to nie są najlepsze metody. Pewnie, że bezpieczniej w kombi z garbem, niż w dżinach ... ale wiele osób jeździ po prostu dla przyjemności. Wątpliwą przyjemnością jest załatwianie spraw w mieście w mokrych od potu ciuchach, w skrzypiącym kombinezonie i z cieknącym po czole potem ...Popatrzcie na kraje rozwinięte - tam do knajpy wieczorem, czy do miasta ludzie jadą w dżinach, adidaskach i kurtce. A u nas? Dres już de mode więc 5 km pod knajpę/kolumnę jedzie się w skórze z kangura, żółwiu, kasku (najlepiej z lustrzanką), ... nikt mi nie powie, że ze względów bezpieczeństwa :biggrin: pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 to może biegać też należałoby w kasku :icon_mrgreen: Każdy robi jak uważa, a jak nie uważa to płaci ;) . Ja zakładam garniturek, bo wsiadajac na motocykl czesto zapominam zabrać rozsądek. Włącza mi sie agresor i bielmo w oczach i każdy napotkany pojazd należy wyprzedzić. Ale jeżeli ktoś lubi pospacerować no moto w spodenkach to czemu nie ;), to ja zaczne w stringach :D :biggrin: jeżdźić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Każdy robi jak uważa, a jak nie uważa to płaci ;) . Ja zakładam garniturek, bo wsiadajac na motocykl czesto zapominam zabrać rozsądek. Włącza mi sie agresor i bielmo w oczach i każdy napotkany pojazd należy wyprzedzić. Ale jeżeli ktoś lubi pospacerować no moto w spodenkach to czemu nie ;), to ja zaczne w stringach :D :biggrin: jeżdźić Wiesz co? Jak tam przeczytalem co Pani napisala a pozniej na Pani profil to mi sie przypomnial jeden wypadek mlodej dziewczyny na fazerku, tez chciala wyprzedzic.. Chciala i na checi sie skonczylo. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi88 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 ja nic nie mowie ale taka jazda to lekka przesada. Wiem ze kazdy ma swoj rozum. Widac niektorzy nieco mniejszy anizeli ci kt dbaja o swoje zdrowie. Dlaczego tak pisze? A prosze bardzo na jednym z tych zdjec jest wlasnie taka laska w stringach na plastiku a obok laska kt przezyla jeden maly slizg na moto... http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm zapraszam do lektury tej strony ku przestrodze... Ja po tym co zobaczylem sprzedalem swoje stare kombi i teraz odkladam kase na zakup nowego wraz ze wzmocnieniami i grubsza skora. Wiem ze na zdrowi nie mozna oszczedzac. Tym bardziej jak chce sie jezdzic na mocniejszych sprzetach.... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Dobry temat. Od niedawna jeżdze tylko i wyłącznie w pełnym rynsztunku. Nie ma sensu ryzykować. Mi jeszcze się nic złego nie przytrafiło (odpukać) , ale wiele sie nasłuchałem i naczytałem, jazda bez ubrania jest grą nie wartą świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Myśle ze nie o to chodzi w czym wy jeździcie, bo wiekszośc zdaje sobie sprawe z ryzyka jakie niesie za sobą jazda w podkoszulce. Bardzo często nie zastanwiacie sie w czym wozicie i to jest największy problem. Wiele razy w trakcie tych upałow widziałam kolesia w skórze a panienka z tyłu w koszulce i króciutkich spodenkach, całe ciało na wierzchu, tylko kask na głowie (dobre chociaż to) Bierzecie pierwszą z brzegu "laske" która pierwszy raz w żuciu motocykl widzi, wsadzacie na swoje moto i chcecie sie popisać, co ta wasza maszyna potrafi. Ona nie zdaje sobie sprawy na co sie naraża i jakie może ponieść konsekwencje tego waszego popisu, ale Wy wiecie....To że piszecie że zawsze jeździcie w odpowiednim ubraniu... ok, ale czy napewno zawsze myślicie o tym w czym jedzie ta Pani co siedzi za wami??? ....wątpiePzdr. Asiek :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 ... to ja zaczne w stringach :D :biggrin: jeżdźić to wtedy wszystkie zloty w okolicach Szczecina ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCAND Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) http://oni.nie.pojechali.do.aten.patrz.pl/ dlatego warto brac ze sobą kurtke :biggrin: Filmik wychaczyłem dzisaj z naszego forum ;) Edytowane 1 Września 2006 przez SCAND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 o ja, niezły film, na pcozatku miałem zdziwko, a za chwile lekki smiech. no i takie sa efekty 2 metrowej gumy , heh.. no cuz, a film cechuje jedno słowo - głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCAND Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Tylko nie pokazujcie tego swoim dziewczynom, :biggrin: mogą się wystraszyć ;) Edytowane 1 Września 2006 przez SCAND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Ja to bym tylko przypomniał (bo juz było) to. Tutaj ekstra pasuje: http://home1.gte.net/res0ak9f/1accident146.jpg Uważam, że trzeba się ubierać Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCAND Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 To co wystawiał: musi88 http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm - tutaj świetnie pasuje aż dreszcze przechodzą jak się na to patrzy, :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi