HONDA_ NS-1_FREAK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam mam Yamahe Dt 80 LCII , zrobiłem szlif , przeczysciłem gaznik itp! Na wolnych obrotach chodzi ładnie , jak chce jechac to na 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 na wolnych obrotach nie chce ciagnac a jak sie wkreci na duze obroty to ciągnie na wszystkich biegach od 1 do 6.Co to moze byc ?? Pomocy !!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 jak bedzies zmu tak stale dawał po garze to go zatrzesz i w ogóle nie będzie ciągnął:flesje: moim zdaniem jeśli wszystko gra, to może szlif był źle zrobiony i pierścienie są za ciasno spasowane, może jeszcze założyłes tło odwrotnie, czyli strzałką do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HONDA_ NS-1_FREAK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 jak bedzies zmu tak stale dawał po garze to go zatrzesz i w ogóle nie będzie ciągnął;) moim zdaniem jeśli wszystko gra, to może szlif był źle zrobiony i pierścienie są za ciasno spasowane, może jeszcze założyłes tło odwrotnie, czyli strzałką do góry to na pewno nie to wszystko jest ok z cylindrem i tłokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majak Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 cos z gaznikiem jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 jak dla mnie to na bank zawór wydechowy jest poprostu nie podpiety albo niesprawny bo to dokładnie pasujace objawy zaworu który jest cały czas otwarty i nie ma mocy na niskich obrotach ;) no chyba ze to moto nie ma zaworu ale niepodejzewam zeby tak było Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HONDA_ NS-1_FREAK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 jak dla mnie to na bank zawór wydechowy jest poprostu nie podpiety albo niesprawny bo to dokładnie pasujace objawy zaworu który jest cały czas otwarty i nie ma mocy na niskich obrotach :flesje: no chyba ze to moto nie ma zaworu ale niepodejzewam zeby tak było Siema , a który to ten zawór gdzie on jest bo nie kojarze ;) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zawor ten jest w przedniej czesci cylindra na polaczeniu z ukladem wydechowym (przynajmniej u mnie w DT tak bylo <lol>) Blokuje on ilosc wylatujacych spalin otwierajac sie badz zamykajac. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 dt 80 nie ma tego zawory !! a takto nie kojarze co moze byc zle moze sprzeglo sie slizga ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 U mnie w Dt125 jest a jak w 80 to nie wiem :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 no tak w dt 125 jest tak jak w prawie wszystki 2 takt 125 cm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 No to OK :) To co w takim razie moze byc u niego?? Wychodzi na to ze na niskich za malo dostaje paliwa wiec moze cos z dyszami ?? Albo w silniku cos jest za sztywno i musi sie dotrzec i po pewnym czasie samo ustanie... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 To normale w DT! Jak ma ci ciągnąć jak przy docieraniu , pierwsze 200 km nie wolno przekroczyć 5000rpm, a w takich obrotach dt nie ma mocy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HONDA_ NS-1_FREAK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 To normale w DT! Jak ma ci ciągnąć jak przy docieraniu , pierwsze 200 km nie wolno przekroczyć 5000rpm, a w takich obrotach dt nie ma mocy :biggrin:. Zrobiłem juz nia prawie 300 km !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie widac ZADNEJ poprawy?????? Nawet o troche?? Skoro nie masz zadnego zaworu to moze tylko ci sie zdaje ze nie ma mocy... Moto normalnie pali, troche kopci itp?? Sam robiles remont tzn skad wiesz ze wszsytko jest zrobione porzadnie?? POZDRO Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Soku11 Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi