Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam takie:

http://www.sprzet-poz.pl/index.php?action=showProductDetails&idKategorieWybrana=10000255&idProduktyWybrany=1754

Kilku znajomych też się przekonało, że to bardzo solidny i mocny but (bojowy) :) do tego wygodny i nie przemakający.

http://www.sportsmansguide.com/net/cb/milwaukee-afterburner-zip-boots-black.aspx?a=389666 ja uzywam tych i nie narzekam,tak na krotkie jak i dlugie trasy,rowniez wygodne do normalnego chodzenia/jak na razie jeszcze mi nie przemokly,wiec nie mam zdania na ten temat ale tez nie jezdzilem w nich w jakis ekstremalnych warunkach/.Pozdrawiam-J

Ciagle zapominam zapytac.Czy wy widzicie sens w wymianie przewodow hamulcowych na stalowe,bo zdania sa tak rozne,ze sam juz nie wiem.Mowia,ze nasze moturki maja wystarczajaco dobre hamulce,inni ze jednak warto.No to dawajta.

Dzięki za podzielenie się zdaniem na temat butów. Odnośnie przewodów słyszałem same dobre opinie od znajomych nie tyle co do lepszego hamowania lecz do wygladu i estetyki motocykla ale to ale narazie chyba zostawie tak jak jest bo jestem zadowolony. Może przez zimę przyjdzie chęć na zmiany:)

Witam Kolegów,

forum obserwuję już od dłuższego czasu, ale jakoś dopiero teraz zdecydowałem się "ujawnić", w końcu im nas więcej tym lepiej! Dziękuję za wszystkie informacje tutaj zamieszczone, wiele okazało się naprawdę przydatnych. Mam na dzieję, że i ja będę w stanie coś pożytecznego dorzucić z własnego doświadczenia.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!!! Wcale nie jest tak zimno, dzisiaj trochę udało mi się nakręcić :-)

Hej,

jestem od tygodnia szczęśliwym posiadaczem Rodliner xv1900.

Forum obserwuję już od dłuższego czasu, jak tylko zacząlem zajmować sie zakupem tego modelu.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

przy okazji może ktoś wie gdzie można najtaniej kupić opony do moto.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Witam Panow.Josz jezdem nazad.Pojezdzilem dwa dni,wtorek na mokro, sroda na sucho.Sprawdzilem ten nowy stroj,na razie super.Pod wzgledem wygody,nie ma porownania do skory.Oczywiscie nie ma tego wygladu ale o tej porze roku,to wygoda i cieplo sie liczy i zeby bylo nieprzemakalne.Na skore i polkaski przyjdzie czas na wiosne.

I tu mam pytanie,bo wiecie,ze ja nowy w temacie.80%mojej jazdy jest w lasach,nie przepadam za autostradami,jade jak musze ale raczej unikam,bo strasnie nudno.Ale do rzeczy.Plata sie tu kupe roznej zwierzyny,na poboczach co pare mil cos lezy,od sarny do wiewiorki.Powieccie,co robic,jak cos takiego wyskoczy pod kola.Juz nie mowie o sarnie,kurna,bo to kaplica ale cos mniejszego.Probowac omijac bez wzgledu na okolicznosci czy walic prosto,jak w dym.Nie mialem jeszcze tak bliskich spotkan z tutejsza fauna,ale nie znasz dnia ani godziny.Pozdrawiam z NYC i laskawie prosze o dobre/tylko/rady-J

Daddy,ale Dunlop chyba juz nie robi naszego rozmiaru na tyl.Przynajmniej w Stanach jest on nieosiagalny.A zmienialem opony chyba 3tygodnie temu i w sumie zadnej opcji.Oczywiscie Bridgestone

Z Dunlopem nie ma problemu, co prawda wymieniłem na razie tylko przód, bo niestety opona nie wytrzymała starcia z dziurą w jezdni, ale tył też się powoli kończy i jego dni są policzone, może dojadę do końca sezonu, ale wątpię. Opony zamawiam i wymieniam u Bolasa w Przeźmierowie, jak ktoś potrzebuję, to dam konkretne namiary.

I tu pytanie do Kolegów - moto mam ze Stanów, czy to prawda że opony na USA mają inną mieszankę niż na Europę??? Powiem szczerze, że tylna opona znika w oczach, podobno te "inne" są bardziej na asfalt niż na beton. Ale może to tylko taki "bajer na dziewuchy", jak jest 100 KM to opona nie ma łatwego życia :biggrin: , a że lubię odkręcić, to opona długo nie pociągnie. Jakie macie przebiegi na jednym komplecie? W Wild Starze tył starczał mi na 10-12 tys., przód coś koło 15, ale w XV będzie zdecydowanie mniej :wink: .

Daddy,ja na swoich zrobilem ok7000mil to bedzie ok 11000km.Tak jak mowisz,tylna idzie szybciej ale jak juz wymienialem,to komplet.Na Bridgestonach,znaczy sie.Ale czytalem na tutejszych forach,ze chlopcy kreca ok 4000mil i juz musza zmienic.Jednak moc i ciezar robi swoje,a jak ktos lubi docisnac,to nie ma zmiluj sie.