speedfriend Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Od jakiegos czasu Tska mi bardzo cięzko pali :clap:, dopiero za 20-50 kopem. :bigrazz: Dzisiaj wykrecilem swiece przetarlem szmatka bo byla mokra, wkrecilem i za 5-7 kopem mi zapalila.Co moze byc przyczyna.Sorry ze tak zle tak to wytlumaczylem ale dopiero zaczynam przygode z 2oo i jestem zielony w mechanice :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 wymień świecę na nową, wyczyść filtr powietrza, używaj ssania przy zimnym silniku Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskader8 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 dokładnie jak kolega wyżej radze wymieńić swiecę i używać ssania :wink: pewnie to jest przyczyną, jak nie to być może coś ze zapłonem ale wątpie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Mi wygląda na to że gaźnik zalewa świece, wymień świece jak to nie pomoże to wyczyść i ustaw dobrze gaźnik, sprawdz ustawienie zaplonu i ewentualnie sprawdz filtr powietrza, powodzenia! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 I jak ją palisz na ssaniu to nie dodawaj gazu, bo efektem będzie zalana świeca pozdrawiam i życzę wiele wytrwałości przy obcowaniu z Jawą :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Silnik sie skonczyl - mialem tak samo w DT... :] Tylko napisz czy pali dobrze na goracym bo to jest wazne :/ POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Motocykl: Suzuki TS50(ciecz) z Jawą :flesje: :wink: :wink: :wink: Tak jak poprzednicy zacznij od świecyLecz napisz cos wiecej czy to juz jest dłuzszy czas czy zdnia na dzien po jezdzie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Siemka Mam tez Tske tylko chlodzona powietrzem i pali praktycznie zawsze od 1 kopnicia. Jak odpalasz to dodaj lekko gazu tak 1/4 manetki i jak juz zalapie to mozesz wlaczyc ssanie, ale ja zadko w lato je uzywam. U mnie ta metoda skutkuje w 100% i tak pisze w ksiazce od ts-ki ze tak trzeba odpalac. I jak jest rozgrzany silnik to nie uzywaj ssania i tez leciutko gazu.I sprawdz to co koledzy napisali wyzej.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Co do problemu to przyczyną może być przestawiony zapłon (jeżeli gadamy o Jawci). Mój się standardowo co kilka miesięcy przestawiał i to dość znacząco. Wtedy właśnie ciężko się odpalało. Moja najlepiej paliła jak do niej podchodziłem tak:1) na wyłączonym zapłonie i na ssaniu - bez gazu- 3 lekkie kopnięcia niech zassa trochę paliwa.2)włączasz zapłon i tez bez gazu kopiesz i za max 2 powinna gadać. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez kalosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Co do problemu to przyczyną może być przestawiony zapłon (jeżeli gadamy o Jawci) Czytaj uważnie, kolega wyżej nie ma "javci" tylko Motocykl: Suzuki TS50.Patrz pod jego opisem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zasugerowałem się postem Jantarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedfriend Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Silnik sie skonczyl - mialem tak samo w DT... :] Tylko napisz czy pali dobrze na goracym bo to jest wazne :/ POZDRONa ciepłym silniku pali za pierwszym. Tak jak poprzednicy zacznij od świecyLecz napisz cos wiecej czy to juz jest dłuzszy czas czy zdnia na dzien po jezdzie?PozdrawiamMa to od ~ 6dni ;) Jutro jade po nową swiece, zobaczymy czy wymiana swiecy pomoze. PoZdro speedfriend :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 No to ja mialem identycznie :/ Na zimnym kopalem i kopalem az wreszcie POWOLI zalapywala a na cieplym normalnie. Nie czujesz braku mocy?? Koledzy sie pytali nie od jakiego czasu sie to pojawia ale czy moto tak ciezko pali nawet kiedy jezdziles wczesniejszego dnia czy jak postoi w garazu z tydzien... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedfriend Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 moto tak ciezko pali nawet kiedy jezdziles wczesniejszego dnia wlasnie tak mam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 No to ja radze sprawdzic swiece i jej kolor a nastepnie kompresje(wrzuc bieg i sprobuj przeciagnac moto na asfalcie). Jak jest slaba to sprawdz stan tloka i pierscieni (u mnie pierscien pekl i rozwalil troche tloka i zrobil ryse na cylindrze). Koszty remontu w DT125R - 300zl :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi