apoloniusz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam ! Jestem nowy na tym forum i odrazu mam do was pytanie. Mam 3500 tys. na motorower i bardzo podobają mi się starsze yamahy tzr z '95r. np. ta http://allegro.pl/item120403497_yamaha_tzr_80.html albo ta. http://www.swistak.pl/aukcje/2002393,YAMAH...ZO-DOBRYM-.html I od razu pytanie. czy warto taka kupować?? Dlaczego one sa tak tanie w porównaniu do innych tzrek??. Czy takie to zawsze są jakieś zdezelowane i tak naprawde rozypią sie po 100km?? Czy one było seryjnie produkowane jako 80-tki czy moze to są po tuningu na 80ccm?? będziewdzieczny jak mi pomożecie czy warto taka kupować czy może lepiej tańszą rg albo mbx. pozrrawiam :icon_razz: Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez apoloniusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CAM3K Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Moim osobistym zdaniem nie warto kupować tego co tu pokazałeś. Za 3500 zł możesz rozejrzeć się za jakaś RS około roku np. '93, trzeba tylko dobrze poszukać :icon_razz: Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apoloniusz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 nie no wlasnie chcodzi o to że mi sie ta tzr bardzo podoba ( te starsze) i bardziej od rs o którym wspomniałes. chcialem się was takży wypytać o dane techniczne tej tzr bo nigdzie nic nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 chcialem się was takży wypytać o dane techniczne tej tzr bo nigdzie nic nie znalazłem Ja też sie chętnie coś o niej dowiem :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonek_BP Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 TZR były seryjne produkowane jako 80cmm3 :icon_razz: Tzr-ki są bardzo ładne,i mają solidne wykonanie jak to Yamaha. Przyśpieszenie na 80 ma bardzo dobre,v max też nie najgorszy 110-120km\h. Jechałem taką nsr i scigałem się z NS1 i szła łeb w łeb z NS1 :icon_razz: Raczej radziłbym brać ten motor,badź popatrz za NS1 Hondami :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apoloniusz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jechałem taką nsr i scigałem się z NS1 i szła łeb w łeb z NS1 :icon_razz: to tzr mówisz czy nsr?? No widzisz ale porównaj ceny tych ns1 a tych tzr które zapodałem :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ja za swoją NS-1 zapłaciłem właśnie 3500 zł... A jest z roku 1996. Te TZRki, które podałeś jako przykład, są na allegro i świstaku od dłuższego czasu. Poza tym, do ich cen trzeba doliczyć jeszcze koszty rejestracji. Nie wierzyłbym temu handlarzowi w Choszczna, bo od pół roku śledzę jego ogłoszenia i jak dotąd nie sprzedał zbyt wiele. Sprowadza sporo złomu, a z tymi przeglądami na 49cc też nie jest do końca pewne - jeden egzemplarz RG 80 próbuje wcisnąć komukolwiek od marca :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonek_BP Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ojś pomyliło mi się :icon_razz: Chodzi oczywiście o tą TZR. No za 3,5 tysia możesz też mieć NS1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apoloniusz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 czyli mówicie że nie warte uwagi sa te oferty :icon_razz: A myślałem że można tanio dobry sprzęcik kupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Wiesz, po obrazku, to my Ci stanu motorka nieokreslimy... ;) Najlepiej było by pojechać i zobaczyc... :) I tylko w ten sposob dowiesz sie co są warte... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja za 3500 zł shukałbym na Twoim miejscu właśnie NS-1 albo TZR 80 chociaż z tym może być problem, żeby znależć za te pieniądze coś w bdb. stanie. Ewentualnie możesh kupić Rg w super stanie i jeszcze Ci zostanie. A odnośnie tych aukcji, to ta pierwsza za 2700 zł kusi ceną no ale przebieg dość duży :/ Trzeba by zobaczyć ... A co do tego handlarza z Choszczna to jest w porządku. A jego yamashkę też trzeba by zobaczyć, bo nie można nic oceniać na podstawie zdjęć i tego co piszą sprzedajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apoloniusz Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 hmmm no ja wiem że za 3500 można mieć ta honde ns1 ale mi jakos ona nie pasi. ( moze jestem inny) bo nie lubie az tak bardzo ścigaczowatych moto. Podobają mi sie właśnie takie nakedy jakim jest własnie ta Yamaha. Muszę jeszcze dodac że one jakos tak niedawno pojawiły sie do kupna( bo tak to widziałem tylko te nowsze i droższe). Powiedzcie mi jeszcze jaki tam siedzi silnik ( bo chyba nie am6) i jak do tego z częściami. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja bym brał tzrkę, ta: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M190515 jest bardziej zadbana, zdejmiesz owiewki i też będzie naked :) Tylko, że nie napisał przebiegu ale motor się ogląda i wtedy decyduje na kupno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CAM3K Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 I ta wygląda przynajmniej już dużo bardziej zachęcająco :) Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 hehe no zalezy co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi