mako_15 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Mam pytanko.. czy chopperem da sie pojechac z taka sama (mozliwie maxymalna predkoscia) zakret jak scigaczem ? czym to jest spowodowane? dzieki za wypowiedzi :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Raczej nie bo podnóżki są troche nisko w chopperach (ogranicza możliwość mocniejszego złożenia się w zakręt) co powoduje piękne snopy iskier :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 no i chopper jest dłuższy, ma niski środek ciężkości i dobrowolnie się nie położy... moim zdaniem chyba nie, sam się nad tym zastanawiałem. najlepiej by było pojechać na ten sam zakręt dwoma motocyklami i porównać. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 wynosi pozatym z zakretu jak sie jedzie szybkomasa robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 wejść w zakęt może tak ale wyjść ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 chciales cos odnosnie mojej wypowiedzi napisac ? czy to takie twoje tworcze spojrzenie na swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zależy kto jedzie na tych maszych...I zależy co mieści się w definicji choppera... Ale przy założeniu, że "czynnik ludzki" jest na jednakowym poziomie i nie majstrujemy przy definicji, to chyba odpowiedź jest oczywista... Żadne tam podnóżki! Mówiąc najbardziej obrazowo "chopper" to maszyna do jazdy po prostej, a nie na winkle i raczej ma wyglądać i jeżdzić "spacerowo", aniżeli służyć do szybkiej jazdy. Nie ten kąt głowki ramy i w ogóle konstrukcja całego zawieszenia, nie ten ciężar, opony, pozycja za kierownicą,... i można tego trochę nawyliczać...Przecież to w ogóle nie skręca!!! Nawet jakby w takiej Virago upierdolić podnóżki, to prędzej byś miał uślizg tylnego koła, aniżeli zrobiłbyś winkiel na kolanie...Za to doznania estetyczno/dzwiękowe są niezaprzeczalne :biggrin: To tak jakby ktoś się pytał czy można na miejskim rowerze (a'la holenderski) popierdalać tak jak na rowerze do wyścigów szosowych...Na prostej przy jednakowym wysiłku +20 km/h na korzyść szosówki przy prędkościach submaksymalnych - miejski - ok. 40 km/h szosówka - ok. 60 km/h. Na winklach szosówkę prowadzisz ciałem, a miejskiego po prostu skręcasz kierą...Spróbuj np. postawić szosówke na koło...Powodzenia :flesje: A wsiadasz na BMXa i łapiesz równowagę i jechane...Nie ma takiego sprzętu, żeby było "wszystko w jednym". Sorry, że ja tak o rowerach, ale w sumie nie wiem co bardziej kocham... :) W końcu to jednoślad i to jednoślad ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Mam pytanko.. czy chopperem da sie pojechac z taka sama (mozliwie maxymalna predkoscia) zakret jak scigaczem ? czym to jest spowodowane? dzieki za wypowiedzi :biggrin: a ja mam pytanie : poco ci ta informacja potrzebna ? załozyłeś się z kumplami ?dyskusja w stylu "nasz moto bierze wszystkie inne bo jest najlepszy i czerwony" ;) poza tym koledzy juz udzieli wyjasnien :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 a ja mam pytanie : poco ci ta informacja potrzebna ? załozyłeś się z kumplami ?dyskusja w stylu "nasz moto bierze wszystkie inne bo jest najlepszy i czerwony" ;) poza tym koledzy juz udzieli wyjasnien :) Wszystko na ten temat!!!!!Temat naiwny jak wiek założyciela (bez obrazy). Dawno powinien znależć sięw oczyszczalni. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 chciales cos odnosnie mojej wypowiedzi napisac ? czy to takie twoje tworcze spojrzenie na swiatnie to są moje luźne spostszerzenia =] bez obrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_15 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ja odpowiedz na to pytanie doskonale znam :D tylko mialem mala dyskusje z kolega i chcialem zeby sie przekonal bo zaciekle probowal mi wmawiac ze to mozliwe :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi