Skocz do zawartości

czy jadac na jednym kole mozna zatrzeć silnik ??

wojtekcbr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ty ile jeszcze tematów masz zamiar założyć z tym pytaniem ? Po pierwsze to w ogóle nie ten dział, po drugie użyj opcji "szukaj" i po trzecie może trochę cierpliwości...

jeszcze 10 takich tematów załoze moze szię znajdie ktoś kto mi odpowie

Tak jak napisał M...zatarcie jest możliwe...wiem że jak goście zasuwają na gumie to przerabiają całe układy smarujące żeby w czasie jazdy na kółeczku było smarowanie..a jak oni to już robią to ja niewiem...są tez motocykle które mają już oryginalnie taką budowe która pozwala jeździć dymba bez żadnych przeszkód, a to jak jest zbudowany twój motocykl to niewiem..spytaj machanów:)

Pozdro

Edytowane przez wolekFJ1100

Można wiadomo jesteś wtedy prawie że w pionie a układ smarowania nie jest do tego "przystosowany"

Zawodowcy(stunterzy) wstawiają przegrody do miski olejowej żeby olej się nie przemieszczał wczasie pionów. Na forum stuntpoland.com pisali że trzeba liczyć przy takiej jeździe jak oni preferuja 1 silnik na 1-2 sezony. Nie straszę cie itp bo chyba każdy ścigacz był jezdzony na 1 kole. Ale trzeba sie liczyć że przy długotrwałej jeździe na 1 kole jakies negatywne skutki się "objawią" szybsze zużycie sprzęgła(jak stzelasz z klamy itp) dlatego ja odpuściłem mam gsxra ale zwyczajnie mi go szkoda za dużo kasy w niego włożyłem. Sporadycznie od czasu do czasu według mnie możesz polatać na 1 pozdr