Adam Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam. Pilnie potrzebuję skan fragmentu mapy o skali 1:250 000 lub mniejszej. Chodzi dokładnie o okolice Koluszek/Łodzi po Częstochowe. Jeżeli ktoś ma możliwość zeskanować to bardzo prosze. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 posiadam mape GPS Navigo, ale niewiem czy by sie nadala. Musialbys napisac na jakich miejscowosciach Ci konkretnie zależy. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 A czym można te mapy GPS na kompie otworzyć? Chodzi mniej wiecej o droge wzdłóż tras 716 z Koluszek do Piotrkowa Tryb. i 91 z Piotrkowa do Częstochowy. Zależy mi na drogach lokalnych z niewielkim ruchem, bo strasznie mnie wpieniają wyprzedzający mnie z prędkością 150 km/h golfy `85, a jade rowerem wiec to niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 www.mapa.szukacz.pl :D powinno się tam coś znaleźć :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dzieki. Sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostekh Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Tez polecam http://mapa.szukacz.pl/ ewentualnie proponuje sciagniecie przez eMula Samochodowy Atlas Europy 2005 (jak chcesz mogę Tobie na mail-a wyslać interesujacy Ciebie fragment - daj znać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Popytaj kogoś kto kupuje Świat Motocykli, chyba w tamtym roku pod koniec była kompurterowa wersja mapy GPS. Program nazywa sie Navigo Start czy jakoś tak.Na mapie znajdują się wszystkie drogi publiczne i niektóre gruntowe. Jest w miare dokładna ( stan dróg chyba z poczatku 2005 roku). Mozesz dodatkowo skożystać z autoplanowania itd.Naprawde fajna rzecz, ja kożystam czasem z tej mapy podczas wycieczek rowerowych. planuję traze a potem drukuję interesujący mnie fragment mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jest takei miejsce w necie. www.geoportal.gov.pl Nawet moją szopkę z moturem (w środku) widać! Może się przyda... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi