słoma Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 kupiłem wczoraj motul i filtr ( dałem 10 zł więcej za "chromowany " , :) ) ale po prognozie na przyszły tydzień -14 , odpuściłem wymianę i uciąłem sobie drzemkę popołudniową > :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 W takim razie idziemy łeb w łeb :) też zaopatrzyłem się już w olej i filtr z tą różnicą że mam nakładkę chromowaną którą zakładam na "czarnucha", spraw sobie taką bardziej się to opłaca bo masz na wieki.Olej miałem wymienić na jesieni ale przegapiłem wyjazd, czekałem do ostatniej chwili .. i spadł śnieg :banghead: A poz tym jakieś regulacje przedsezonowe? Mnie jeszcze czeka sprawdzenie luzów zaworowych po 12 tyś km zgodnie z zaleceniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam.Jestem nowy na forum.Valca mam trzeci sezon.Jedno pytanie na początek.Mojemu moto wchodzi na licznik 15-ty roczek ,przelotu na zegarze 55tys.mil.Teoretycznie do zmiany rozrządu zostało jeszcze 45tys.mil,ale może warto było by przyspieszyć wymianę ze względu na rocznik.Będę wdzięczny za jakąś podpowedż.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witam na forum, mówię tutaj za siebie ale na pewno koledzy też się przywitają :) . Nie ukrywam że z tą decyzją wymiany rozrządu niesie się spory wydatek :sad:ja osobiście tez miałem ogromny dylemat co zrobić jak przekroczyłem 100 tyś km wymieniać czy nie no i wymieniłem, wcześniej rozpytywałem gdzie się dało i tych z GoldWingów też. Owszem producent przewiduje po 160 tyś km ale górę nad decyzją wzięło właśnie lata motocykla , transport przez ocean (sól powietrzu na statku) itp.mój jest z 99roku i mimo że na paskach nie było śladów zużycia to rolki obracały się dziwnie szeleszcząco i to zaważyło nad decyzją wymiany nie wiem czy to słuszne, jedni jeżdżą i się nie przejmują a inni tacy jak my główkują ... jedno jest pewne ... wszystko się zużywa tylko pytanie w jakim tempie i w jakich warunkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 pozdrawiam na forum , ja nie mam zdania , z zasady jeżdżę aż coś się zepsuje , a ze nic się nie psuje :)) to jeżdżę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam Dzięki za podpowiedzi,ale jeśli chodzi o mojego Konia to wolę dmuchać na zimne.W przypadku awarii rozrządu ,najprawdopodobniej w grę wchodził by "przeszczep pomy",a to kosztowało by dużo więcej.Umówiłem się wstępnie na wymianę w serwisie hondy w Bielsku u Sikory.Koszt 815PLN z częściami,chyba że ktoś mi poleci kogoś w okolicach Częstochowy.Mam nadzieję ,że przed świętami uda mi się zamknąść temat,oczywiście jeśli pogoda pozwoli.Pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 No cóż ja do Sikory bym nie jechał, wolałbym to dać do serwisu nieautoryzowanego Ratka Mikołów albo do innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 WitamDzięki za podpowiedzi,ale jeśli chodzi o mojego Konia to wolę dmuchać na zimne.W przypadku awarii rozrządu ,najprawdopodobniej w grę wchodził by "przeszczep pomy",a to kosztowało by dużo więcej.Umówiłem się wstępnie na wymianę w serwisie hondy w Bielsku u Sikory.Koszt 815PLN z częściami,chyba że ktoś mi poleci kogoś w okolicach Częstochowy.Mam nadzieję ,że przed świętami uda mi się zamknąść temat,oczywiście jeśli pogoda pozwoli.Pozdo hm Poczesna pod Częstochową ? bo widzialem ze 2 razy takiego siwego valca , mam 2 mechaników , jeden w Cz ęstochowie a drugi specjalizujacy sie w Valcach w Bełchatowie daj Priv jak co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 hm Poczesna pod Częstochową ? bo widzialem ze 2 razy takiego siwego valca , mam 2 mechaników , jeden w Cz ęstochowie a drugi specjalizujacy sie w Valcach w Bełchatowie daj Priv jak co . CześćJeśli możesz,to podał byś jakiś namiar na obu ,ewentualnie swój nr.tel. to zadzwonie.Aktualnie jstem jeszcze w Norwegii,ale zza tydzień będę w Polsce i chciałbym pchnąść temat dalej.Mój norweski nr.+47 96812954.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam .Jestem dziwnie zaskoczony tak niskimi kosztami :ohmy: chyba nie do końca gościa zrozumiałeś!!!! ale w tej cenie to kupę sobie części na zapas :biggrin: te 8 stówek to chyba sama robocizna !!! Niemożliwością by to było bo jedna rolka kosztuje ponad 300 zł a idą dwie no i pasek jest też w tych granicach czyli ok. 300 więc rolki masz dwie i paski masz dwa to razem daje ok 1200 za same części to jakim cudem 815 za wszystko ??? No chyba że ci wciśnie kit że wymienił (jak to Polak potrafi) a i tak wie że jeszcze 60 tyś km zrobisz więc za parę lat jak się upomnisz że coś nie tak z rozrządem to Ci wytłumaczy że się zużył.Sprawdź sobie po ile chodzą te cześć a jak się zdecydujesz na wymianę to możesz zrobić to sam bardzo prosta sprawa , jak będziesz miał pytania to podpowiem jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam .Jestem dziwnie zaskoczony tak niskimi kosztami :ohmy: chyba nie do końca gościa zrozumiałeś!!!! ale w tej cenie to kupę sobie części na zapas :biggrin: te 8 stówek to chyba sama robocizna !!! Niemożliwością by to było bo jedna rolka kosztuje ponad 300 zł a idą dwie no i pasek jest też w tych granicach czyli ok. 300 więc rolki masz dwie i paski masz dwa to razem daje ok 1200 za same części to jakim cudem 815 za wszystko ??? No chyba że ci wciśnie kit że wymienił (jak to Polak potrafi) a i tak wie że jeszcze 60 tyś km zrobisz więc za parę lat jak się upomnisz że coś nie tak z rozrządem to Ci wytłumaczy że się zużył.Sprawdź sobie po ile chodzą te cześć a jak się zdecydujesz na wymianę to możesz zrobić to sam bardzo prosta sprawa , jak będziesz miał pytania to podpowiem jak to zrobić przejrzałem ceny i obawiam się że masz rację(http://www.mrcycles.com/).Facet musiał podać tylko ceny pasków.Może wiesz gdzie w Polsce mógłbym dostać te paski.Na znanych mi aukcjach ich nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 zobacz tutaj kupowałem u nich tarcze hamulcowe i ceny mieli no... jak na fakt jak bym miał zamówić w Stanach ... to dobrehttp://czescihonda.motorista.pl/szukaj/model,1,1999,GL1500CTX%20%28VALKYRIE%29,CM,NH1E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 zobacz tutaj kupowałem u nich tarcze hamulcowe i ceny mieli no... jak na fakt jak bym miał zamówić w Stanach ... to dobrehttp://czescihonda.m...YRIE%29,CM,NH1E Wielkie dzięki za linka.Zamówiłem komplet za siedemset z hakiem.Powinno na mnie czekać jak wrócę do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 rolki musisz kupić oryginalne bo nie istnieją zamienniki, choć bardzo podobne stosowane są w starszych Daihatsu tz. rolki te same tylko blacha , podstawa mocowania) jest innego kształtu, cena śmiesznie niska w porównaniu do Valkyri (jakieś 40 albo 80 zł) i przekuć je na stare blachy ale odpuściłem i kupiłem nowe , natomiast paski można dostać w zamienniku w cenie ok. 80-100 zł za sztukę a co do wymiany to naprawdę zrób sobie sam żadna filozofia , nie potrzeba żadnych kluczu specjalistycznych ani podnośnika i co najważniejsze będziesz pewny że wymienione części są na pewno WYMIENIONE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 rolki musisz kupić oryginalne bo nie istnieją zamienniki, choć bardzo podobne stosowane są w starszych Daihatsu tz. rolki te same tylko blacha , podstawa mocowania) jest innego kształtu, cena śmiesznie niska w porównaniu do Valkyri (jakieś 40 albo 80 zł) i przekuć je na stare blachy ale odpuściłem i kupiłem nowe , natomiast paski można dostać w zamienniku w cenie ok. 80-100 zł za sztukę a co do wymiany to naprawdę zrób sobie sam żadna filozofia , nie potrzeba żadnych kluczu specjalistycznych ani podnośnika i co najważniejsze będziesz pewny że wymienione części są na pewno WYMIENIONE!!!Tak zrobię.Jeszcze raz dzięki za pomoc.Jeśli chodzi o rolki to raczej będą orginalne ;cena za kpl. to 440 zolek;cena pasków ok.320 za kpl.Nawszelki wypadek zamówiłem też sprężynki(13PLN)Siema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi