Wojtek.D Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 nigdy nie patrze na spalanie :) ale mam pytanie z innej bajki , mam możliwości zdobycia okazyjnie sprężyn progresywnych dedykowanych do Valca (amortyzatorów tylnych ) , hm i nie mam pojęcia jak się na tym jeździ i czy warto zakładać ? . nigdy na takich sprężynach nie jeździłem . ktoś coś powie na ten temat? teorię znam jak działają , ale jak sie to ma w praktyce? moto stabilniejsze ? czy jak ? bo napewno twardsze ? Tu widzę ktoś sprzedaje w dobrej cenie..: http://allegro.pl/valkyrie-vulcan-amortyzatory-tyl-progressive-susp-i4220263909.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 wyglądają mi na złomy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 ... a ja tam lubię wiedzieć jak mi moto pali nawet prowadzę sobie statystyki ... jest fajna stronka którą polecam gdyby ktoś chciał, a tutaj są moje wyniki :http://www.motostat.pl/search?type_id=2&make_id=114&model_id=7408&fuel_type_id=0&reliability=0&gallery=0&year_from=1900&year_to=2014&gearing_type=0&power_from=&power_to=&country=0&club=0&search=Szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcow Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ja tez musze sie pochwalić , wyjazd majowi 1-4 Tatry słowackie 1060 km przejechane po górskich winklach , pierwsze dwa dni ładna pogoda , drugie dwa dni zimno ale bez deszczu (przynajmniej tak nam sie udawało -nie zmoknąć ) i spalanie mnie mocno zaskakiwało za kazdym tankowaniem .Jazda solo (ale w pełnym rynsztunku , kufry , bagaże itd...) prędkości do 120 km/h i spalanie wahało sie poniżej i w granicach 6 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam , pytanie mam do znawców modelu , dziś przypadkiem podczas rozmowy , pewien pan pochwalił sie ze ma w swojej Valkyrie 200 KM czytaj dwieście koni , osiągnięte przy pomocy chip tunningu , Czy to możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Po litrze bimbru możliwe jest nawet 250 koni osiągnięte przy pomocy naklejek mocy i lisiej kity made in China. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Tu nawet piwa nie było :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam , pytanie mam do znawców modelu , dziś przypadkiem podczas rozmowy , pewien pan pochwalił sie ze ma w swojej Valkyrie 200 KM czytaj dwieście koni , osiągnięte przy pomocy chip tunningu , Czy to możliwe ? w ciula Cię zrobił , a ty to wziąłeś na poważnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 w ciula Cię zrobił , a ty to wziąłeś na poważnie ...Tak mu sie wydawało ....;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 ... jest to możliwe !!! ale tylko w tym jednym przypadku Valkyrie ...Odin "King of the Valkyrie " jak ma ten egzemplarz... http://www.motogen.pl/Honda-F6C-Valkyrie,16256/Honda-F6C-Valkyrie-ODIN,62364.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 no w końcu trza było coś zrobić przy moto :) , dałem do wymiany gumę na tyle , tylne łożysko przy okazji wymiany gumy , wymiana "substancji smarującej " :) w dyfrze , no i wymiana klocków na przodzie i to wydaje mi sie ze w tym roku starczy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 witamcoś pukało, coś stukało z przodu okazało się,ze w prawym zacisku brak blaszek przytrzymujących klocki hamulcowema ktoś pomysł gdzie i za ile takie cuś???A MOZE OD GOLDASA 1500 PRZYPASUJĄ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizun Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam po długiej przerwie :) .Kolega joinery miał farta w maju, bo ja pojechałem w Bieszczady z ostatni tydzień (wiadomo jaka pogoda była :sad: ) i kilkaset kilometrów w sumie w deszczu.Co do spalania to naprawdę niezły wynik, mię w trasie schodzi do 6 - 6,1. Teraz coś o sprężynach progresywnych, od poprzedniego roku takich używam z 5 stopniowa regulacją jak te przykładowe z allegro - akurat odradzałbym kupowanie ich, jeśli były używane na walcu to na pewno mocno zużyte. Na dziurach potrafi je dobić ( mam ustawione na 2 ), na 1 trochę mię bujało ( ale za to dziury bardziej znośne były :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 WitamWłaśnie wróciłem z Nordkappu.Na własnej dupie sprawdiłem prawdziwe i nie prawdziwe informacje dotyczące wyprawy na Nordkapp.Na początek stacje paliw.Jedyne problemy z paliwem mieliśmy w Polsce---- między Toruniem a Łodzią.W Norwegii maksymalna odległość między stacjami nie była większa niż 150km.Był z nami kumpel na hondzie Shadow 1100 ,który miał zbiornik 12 litrów.Spalanie minimalne 5,8l/100----do 8,5l/100 przy prędkościach od 60-160 km/h.Ta maksymalna to nie Norwegia.Dzienne przebiegi min.350km.-,max.1040km.Najgorzej jest trafić z pogodą.Pierwsze pięć dni ciepło i słońce ,ale druga część wyjazdu to już inna bajka.Pogoda zepsuła się za Trondheim.Temperatura spadała do 1 st.C w zależności od wysokości na jakiej byliśmy.Ostatnie 250km.na Nordkapp i z powrotem do Alty gdzie mieliśmy nocleg jechaliśmy w tem.1-5st.C częściowo w deszczu i z dużym bocznym wiatrem.Tzn. przeje....ne.W sumie przejechaliśmy 7500km. nie licząc promów.Koszt się zamkną w granicach 5500PLN Dodam że spaliśmy tylko w hytach.Jakieś zdjęcia wrzucę póżniej ponieważ mój telefon ze wszystkimi zdjęciami straciłem na promie do domu i muszę poczekać aż dostanę zdjęcia od chłopaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak1965 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 linki do filmików z nordkapp https://drive.google.com/file/d/0BzjPuBxpXjG_TzIyaFpUYjZDWG8/edit?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0BzjPuBxpXjG_dUNCWE01b1JCVWM/edit?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi