stachu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam mam taki problem z moja aprilia ,Gdy chce odpalic na rozrusznik to nie zapala, Kreci normalnie ale nie odpala...Gdy odpalam ja na popych to nie ma najmniejszego problemu zeby odpalil nawet jak długo stoi,Dzisiaj próbowalem nalac paliwa do cylindra zmieniałem swiece ale jak krecniłem to po jakims czasie tylko szczelił z wydechu...i nic poza tym .Na popych oczywiscie normalnie pali ...Prosze o konkretne odpowiedzi bo wkurza mnie juz odpalanie na popych....Za odpwiedzi z gory dziekuje..Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 akumulator Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majak Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 podepnij to prostownika i wtedy zakrec rozrusznikiem i zobacz czy zapali. Czasem jest tak ze wydaje sie ze dobrze rozrusznik kreci, ale tak naprawde kreci minimalnie wolniej i juz nie zapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) podepnij to prostownika i wtedy zakrec rozrusznikiem i zobacz czy zapali. Czasem jest tak ze wydaje sie ze dobrze rozrusznik kreci, ale tak naprawde kreci minimalnie wolniej i juz nie zapalaTak tez przed chwila zrobiłem i dalej nic nie pali....Juz nie wiem co to moze byc ...Jutro bede dalej sprawdzal wszystko jeszcze raz swice fajke itp...wyczyszcze gaznik ...Moze sie uda.. pozdro Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez stachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbal Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 sprobuj zapalic ze ssaniem bez gazu jak nie podzila to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 w ktoryms temacie juz tobylo tylko ze do moto NSR 125 . wtamtym przypadku rozrusznik byl walniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam ..Dzis rano poszedłem sprubowac odpalic moto.. przychodze ssanie i krece akumulator cała noc sie ładował...za pierszym razem złapał ale zgasł za drugim to samo a za trzecim juz normalnie odpalił bez problemu...silnik był ciepły wyłonczyłem ..Próbuje odpalic i nic nawet nie zapałał na chwile...Myslałem ze moze paliwo nie dochodzic ale jak dzisiaj odpalił jak był zimny bez problemów to ja juz nie wiem ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Może jakieś kable Ci nie łączą. Kolega miał podobnie, tzn. kręcił mu rzrusznik elegancko, ale nie było mowy żeby załapał. Okazało się że jakiś kabelek od cewki się odpiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ale skoro ci strzela z wydechu to możesz mieć też zapchany gaźnik albo źle ustawioną iskrę. Lepiej to sprawdź, bo Ci może jakieś przegrody z tłumika wywalić o ile masz. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Prawdopodobnie akumulator albo świeca. PS. Stachu jak tam zacisk do rski którego nei odebrałeś? kiedy zwrócisz mi siano za wysyłkę? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr3di Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 akumulator to raczej nie jest bo kręci.sam możesz mieć problem żeby to sprawdzić, ale to śmierdzi cewką albo kablami.paliwo dochodzi skoro odpaliła. może kabelek jakiś gdzieś się przetarł i masy dotyka.... mechanik pomoże. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam!Miesiac temu oddawalem wujka skuter do "mechanika" kolesia co sprowadza skutery naprawia i sprzedaje. I zapamietalem jak on mowil ze jak jest juz tłok wyjechany to skutery jeszcze na kopa pala ale z rozrusznika juz nie chca. Moze tłok :icon_mrgreen: . Sam tego nigdy nie sprawdzilem wiec nie wiem czy to prawda. Najlepiej oddaj do mechanika. Niech sprawdzi kompresje i cala reszte.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Diabeł to tak jak mówisz ale ja słyszałem, że wtedy pierścienie są padnięte. :icon_mrgreen: Ale kompresję możnaby sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) może jakiś kabel nie łączy albo ten aku jest padniety Wykręć świecę i i sprawdź jaką ma iskrę jak kręcisz rozrusznikiem może rozrusznik zżera cały prad i iskra jest za słaba żeby odpalić :icon_mrgreen: Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez zaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam juz jest Cacy :icon_mrgreen:.... Okazało sie ze w servisie wsadzili mi zła swiece tzn o złej ciepłocie...Wsadziłem stara swiece która mialem orgilanie jak upiłem jest to swieca dokładnie taka jak w pisza w servisówce i jest cacy....Akum naładowany ale i tak przyadało bi sie go wymienic bo cos napiecia nie trzyma zabardzo.. ale to juz nie problem... Dzieki z góry za odpowiedzi ...I pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi