Adam Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 No i tym razem to ja mam problem. Motocykl sprowadzony z Holandi, odkupiony od firmy ubezpieczeniowej, która dała do niego tylko fakture. Oprocz tego sprzedający ma też umowe K-S. Czy da się to w jakiś sposób zarejestrować i co będzie potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 zezłomowany..?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Hmmm... sprzedający powiedział, że na motocykl dostał tylko fakture i kluczyk. Wątpie, żeby motocykl był spisany na straty bo brakuje mu tylko przedniej owiewki, a ogólnie jeździ i nie ma z nim problemów. Jest po ślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 aha, czyli nie sam importowałeś. było tak od razu mówić :)facet powinien dostarczyć ci dokumenty do rejestracji. istnieje natomiast duże prawdopodobieństwo, że pomimo niewielkich widocznych gołym okiem uszkodzeń motocykl był przeznaczony do złomowania... bo z jakiej innej okazji firma ubezpieczeniowa miałaby go sprzedawać, nie dając dokumentów do rejestracji..?ech... naiwność ludzka nie zna granic... nie mogłeś kupić normalnej maszyny z kompletem dokumentów? mało to razy była mowa jakie papiery są potrzebne do rejestracji?jest jeszcze szansa, jeśli w umowie jest zapis, że facet daje dokumenty niezbędne do rjestracji, żeby unieważnić transakcję. ale marna...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 jsz za kogo ty mnie masz, napaleńca jakiegoś?? :-> Najpierw myśle, potem wyciągam pieniądze i jak narazie dobrze na tym wychodze :] Poprostu spodobała mi się myśl o GPZ którą pucuje całą zime, ale bez papieru to nawet kiełbasy ze sklepu nie biore ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 To czyli masz papiery czy nie?? Bo raz piszesz ze tak a pozniej ze nie. Dokumenty czyli jakis dowod rejestracyjny, a nie umowa kupna. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Możesz mi zacytować moment w którym napisałem, że mam papiery, albo, że ich nie mam?? Napisałem dokładnie, że gość dostał jedynie fakture, umowe K-S i kluczyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 , ale bez papieru to nawet kiełbasy ze sklepu nie biore ;] Czyli z tego wynika ze masz papiery.A wczesniej napisales ze maz tylko umowe kupna czego raczej nie zalicza sie do dokumentow. Takie mialem odczucie ale jezeli chciales przez ta kielbaske powiediec co innego to sorry :) pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Heh :] To bedzie licytacja :)Oprocz tego sprzedający ma też umowe K-S "Sprzedający MA" naprowadza na to, że motocykl jeszcze nie został kupiony. A pisząc o kiełbasie i napaleńcu, chciałem powiedzieć, że wole sie najpierw upewnić, czy tym co mam zamiar kupić w ogóle będe mógł wyjechać na drogę :] Wszystko przez to, że nie napisałem dosłownie czy mam ten motocykl, czy chce go dopiero kupić, za co przepraszam :] Idąc za ciosem, nie ma po co kupować tego moto bo rejestracja jest niemożliwa tak? Dzieki :] Cóż, trzeba szukać dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi