Maryanek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Witajcie! Mam problem z GN 250. Dzwignia hamulca twarda z minimalnym skokiem. Klocki dociskają do tarczy tak, że koło kręci się z wyraźnym oporem bez nacisku na dzwignię. Za nim zacznę grzebać, proszę o informację, co mnie może spotkać, i na co zwrócić uwagę, co ewentualnie trzeba będzie wymienić – biorąc pod uwagę wyżej wymienione objawy. Pozdrawiam ps nie mam serwisówki :icon_razz: Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Maryanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Odkrec odpowietrznik na zacisku, upusc troche plynu i zakrec. Potem pojedz na krotka przejazdzke czesto hamujac przednim i opisz co sie dzialo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryanek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Odkrec odpowietrznik na zacisku, upusc troche plynu i zakrec. Potem pojedz na krotka przejazdzke czesto hamujac przednim i opisz co sie dzialo. Adam M. Witaj! dzieki za radę. Jak tylko przestanie lać - spróbuję Twojego sposobu. Pozdrawiam serdecznoe LAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastor Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Siemka! a moze chcesz sprzedać te suzuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryanek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Siemka! a moze chcesz sprzedać te suzuki? Witaj! W tym rzecz, że dopiero je kupiłem. Moja lepsza połowa robi egzamin i na moim sprzęcie będzie jej ciężko ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastor Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Aha, to życzę powodzenia.Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryanek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witaj Adamie jeszcze raz! SWkorzystałem z okna w chmurach i potuptałem do garażu. Zgodnie z rada odkręciłem odpowietrznik. Niestety nie ma efektu/ Po przejechaniu klamka dalej twarda, tarcza goraca. Chyba jednak nie ominie mnie rozbieranie zacisku, bo prawdopodobnie tłoczki mam zatarte. Zatem pozostają pytania jak na początku> Pozdrawiam LAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 No ale co sie stalo jak upusciles plynu - czy klamka zmiekla ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 No ale co sie stalo jak upusciles plynu - czy klamka zmiekla ? Odpuszczałem tego płynu z ojcem i d...a, nic nie zmiękło :crossy:pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Odpuszczałem tego płynu z ojcem i d...a, nic nie zmiękło :crossy: Rozbierz zacisk i wyczyść tłoczki.Jeżeli nie pomoże, to będzie trzeba zajrzeć do pompy. Być może zapchał się otworek wyrównawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Tak jest, jezeli klamka nie zmiekla po wypuszczeniu plynu to sprawa brudnych zaciskow. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi