parasol8 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Gdzie jak i za ile wmiare rossondne ceny nie 3000 zł :evil: :evil: rocznie za Honde VFR z 1997r pomocy !! :( :evil: (3000zł w link 4) Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez parasol8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja w PZU za 599ccm zapłaciłem 140 zł. Za rok będę miał 26 lat i będę płacił 90 zł.Z tego co się orientuję to w PZU jest najtaniej. Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez krzysiek8104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parasol8 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja w PZU za 599ccm zapłaciłem 140 zł. Za rok będę miał 26 lat i będę płacił 90 zł.Z tego co się orientuję to w PZU jest najtaniej. A ile masz prawo jazdy , ile jeżdzisz ?? normalna stawka jak jest dla świerzaka ?? Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez parasol8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 3000zł w link 4)tobie podejrzewam chodzi o AC.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parasol8 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie dzwoniłem skype do nich i pytałem o OC i kolęś wyskoczył z 3000 złza rok czyli jednak PZU najlepsze !! ps : czy morzecie wyjaśnic proceduer kupna urzywanego moto i rejestracji i ubespieczenia (OC) Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez parasol8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 hehehe... niektóre firmy ubezpieczeniowe traktują motocykl jako pojazd podwyższonego ryzyka. dlatego właśnie niechętnie ubezpieczają. swego czasu w warcie chyba agentka krzyknęła mi mniej więcej tak samo. te stawki wynikają z obowiązku ubezpieczania OC. firma ubezpieczeniowa nie może odmówić ubezpieczenia pojazdu w zakrese OC, ale prawo polskie nie reguluje wysokości stawek. dlatego stosują stawki zaporowe.co do procedury, to już pewnie po raz setny: kupujesz, z zgłaszasz fakt zakupu i potwierdzasz umowę u US (chybaże masz Fa VAT), idziesz do wydziału komunikacji, zdajesz tablicę i stare kwity, jeśli masz przegląd, dostajesz nowe blachy i próbny dowód, jeśli nie masz przeglądu, dostajesz próbne blachy i próbny dowód, jedziesz na przegląd, z przeglądem wracasz do WK, dostajesz blachy i kwit, z kwitem zasuwasz do PZU i ubezpieczasz. jeśli dostaniesz próbne blachy na przegląd, możesz moto ubezpieczyć na ten kwit. potem jedziesz znów do PZU i przepisujesz na stałe blachy. jeśli moto ma ubezpieczenie, a właścicel ci go nie zabrał, możesz przepisać je na siebie i tym samym mieć mniejsze koszty. no, to tyle. paniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parasol8 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 dzienki za wyczerpujoncom odpowieć Ps : kuuje moto jade na spotkanie z kolesiem i prubnom jazdę na co zwrucjić uwagę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 co do procedury, to już pewnie po raz setny: kupujesz, z zgłaszasz fakt zakupu i potwierdzasz umowę u US (chybaże masz Fa VAT), idziesz do wydziału komunikacji, zdajesz tablicę i stare kwity, jeśli masz przegląd, dostajesz nowe blachy i próbny dowód, jeśli nie masz przeglądu, dostajesz próbne blachy i próbny dowód, jedziesz na przegląd, z przeglądem wracasz do WK, dostajesz blachy i kwit, z kwitem zasuwasz do PZU i ubezpieczasz. jeśli dostaniesz próbne blachy na przegląd, możesz moto ubezpieczyć na ten kwit. potem jedziesz znów do PZU i przepisujesz na stałe blachy. jeśli moto ma ubezpieczenie, a właścicel ci go nie zabrał, możesz przepisać je na siebie i tym samym mieć mniejsze koszty. no, to tyle. paniał?Ziara... łocochodzi?Dostanę jakiś próbny dowód, mimo że badanie techniczne jest aktualne na terenie Polski? Drugi raz jadę? Co to za mętlik??? Myślałem, że można wszystko w jeden dzień załatwić i potem wsiąć od razu na moto... Fajny patent z tym przepisaniem ubezp - ale chyba nieaktualny? Na infolinii PZU mi własnie powiedzieli, że można pakietowo zawrzeć jednego dnia OC a za kilka dni AC. Super sprawa. dzienki za wyczerpujoncom odpowieć Ps : kuuje moto jade na spotkanie z kolesiem i prubnom jazdę na co zwrucjić uwagę ??Na to, żeby nie czytał twoich postów. Bo jak zobaczy jaki z ciebie nieuk to wciśnie ci jakąś minę i jeszcze będziesz zadowolony że dopłaciłeś do dobrego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 A ile masz prawo jazdy , ile jeżdzisz ?? normalna stawka jak jest dla świerzaka ?? Prawko mam od 8 lat. Ale tutaj chodzi o to że do lat 25, traktują cię jako młodocianego motocyklistę co statystycznie oznacza więcej wypadków. Od 26 lat już jest normalna stawka. Czas jaki masz prawo jazdy nie jest tu ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Fajny patent z tym przepisaniem ubezp - ale chyba nieaktualny?aktualnyDostanę jakiś próbny dowód, mimo że badanie techniczne jest aktualne na terenie Polski? Drugi raz jadę? Co to za mętlik??? Myślałem, że można wszystko w jeden dzień załatwić i potem wsiąć od razu na moto...nie chodzi o badanie techniczne, bo jeśli nie miałbyś ważnego przeglądu to dostałbyś też próbne tablice. natomiast miekki kwit dostajesz w celu weryfikacji danych ze starego dowodu. innymi słowy, jeśli pojazd nie był zarejestrowany w tym samym WK, to muszą sprawdzić czy wszystko się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parasol8 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 hym ja mam 21 lat (ale niejestem jednym z tych 21-latków o kturych sie w telewizji słyszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ale ludzie, przy takich stawkach jak się płaci za moto, to jeśli nawet doliczą ci te 20% to ile więcej zapłacisz? 30zeta? a i tak warto, bo ci zniżki lecą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gab. Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 dzienki za wyczerpujoncom odpowieć Ps : kuuje moto jade na spotkanie z kolesiem i prubnom jazdę na co zwrucjić uwagę ?? Przede wszystkim na ortografię bo aż źle się to czyta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 cze! ile zaplace w pzu za motorower jesli jest zero znizek ale na mojego tate to bedzie wiec ma pare latek wiecej niz 25 ;> i czy przechodza do PZU znizki z np.LINK 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi