Stifler Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Witam. Ostatnio wytargałem z garażu moja stara motorynke i chcialem ją zrobić dla kuzyna ale jest kilka problemów. Od kad ta motorynka jest w mojej rodzinie ( ze 20 lat) to mozna nią dojechac do miasta czyli ok 3 km i zeby jechac dalej musi postac kilka godzin, inaczej zgasnie i juz nie zapali... Jak sie wlancza lampy to jest o wiele slabsza i czasem gasnie .. Mysle, że to wszystko jest spowodowane zle ustawionym zapłonem ale czy moze mi ktos podac stronke z instrukcją ustawiana zapłonu w motorynce? Meczylem sie z nią i nic nie zdzialalem. Potrzebuje dokladny opis jak to zrobić bo tam nie ma dojścia przez to magneto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 wydaje mi sie ze skoro zapala to zaplon jest ok! to ze gasnie jak sie zagrzeje to moze byc wina kondensatora albo swiecy. co do tego ze slabszy jest na swiatlach tez to moze byc wina tez swiecy albo cewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 spróbuj wymienić przerywacz kondensator iświece to są przyczyny takich problemów z tego co pamiętam miałem podobny problem mogłem jechać ile chciałem ale jak był zagrazany i go zgasiłem to dupa nieodpalił dopóki nieostygł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Siece wymieniłem i jest to samo.. mi sie nadal wydaje ze to wina zapłonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Wszystko co chcesz znajdziesz na mojej stronie www.motorower.skutery-motocykle.pl Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez tomason2 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Jeżeli Ci gaśnie jak włączasz światła to musisz mieć gdzieś przebicie, ale jak się też grzeje to ustaw lepiej ten zapłon dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Motocykl gaznie jak sie właczy swiatla - objawa zle ustawionej przerwy na przerywaczu! Ustaw odpowiednio przerwe i bedzie wporzadku, potem ustaw punk wyprzedzenia zaplonu na 3mm przed GMP. musi byc ok, a dla pewnosci zmien najpierw przerywacz, swiece, oraz kondensator.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi