Kaszpir Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 W Poznaniu pętle nie reagujące na motocykl to normalka. Czasem pomaga ustawienie się dokładnie wzdłuż przewodu środkowej pętli. W większości przypadków pozostaje jednak łamanie przepisów, czyli jazda na "czerwonym" lub czekanie na coś bardziej metalowego.Dużo lepiej spisują się skrzyżówania sterowane kamerami, tu nigdy nie miałem problemów.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Dzisiaj wrocilismy ze zlotu około 2 w nocy po wyładowaniu bagazy i pasazerów postanowilismy z kumplem jeszcze posmigać. Pojechalismy sobie na obwodnice, oczywiscie musielismy pojechac na czerwonym bo ruch zerowy i zadnego samchodu nie było. Chciałem juz zadzwonic na policje o to ze swiatła zepsute ale chwile wczesniej mijalismy patrol drogówki, bo stał na poboczu i zatrzymywali kierwoców to podjechalismy do nich. Policjant okazał sie na luzie i wiedział o tym problemie. Sam mowił ze z tydzien temu był wypadek na obwodnicy wlasnie dlatego ze motocyklista musiał jechac na czerwonym. Powiedział ze moze cos zdziałamy jak pojdziemy do rejonu dróg miejskich albo napiszemy jakies pismo. Zrobie to i zobaczymy - moze cos zdziałamy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 u nas też takie się spotyka....ale już to rozpracowałem i jak się te pętle zaczynają to podjeżdżam slalomem po całym pasie i działa...powodzenia..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Kurcze ja to jestem ze wsi... Nie wiedziałem że są takie światła na czujniki o_0 :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaRo Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Na zasadzie wagi???? :biggrin: Ha ha kto Ci takie bzdety poopowiadal? Te wyciete "prostokaty" a raczej linie to nic tylko siatka indukcyjna (a tak na prawde zwykly drut) wpuszczony w asfalt i zatopiony. Podjezdza cos metalowego i go wykrywa, ot cala filozofia. Ale fakt faktem, ze w motorkach mamy mniej zelastwa niz w puszkach i moze nie wystarczyc aby czujniki chwycily, ze cos podjechalo. :crossy:Powiedział mi to mój instruktor kat. "B" (żebym wjechał całym samochodem na ten prostokąt bo inaczej się "waga" nie włączy jak tylko dwoma kołami sie stoi bo jest na 500kg ustawiana - mówił jakby się na tym znał i pomyślałem że to prawda. też kiedyś myślałem że to pętle indukcyjne - ale instruktor jakoś bardziej przekonywująco powiedział o tej wadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 już wiem o co chodzi...ja w moto mam stalową rame i dlatego nie mam problemu z czujnikami :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Dzieki takiej cudownie dzialajacej petli codziennie w drodze do pracy musze przejechac na swietle niezielonym... Technika ulatwia zycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Technika ulatwia zycie... zależy jaka technika. technika w moto jest jak najbardziej wskazana :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtara18 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 pewnego dnia z kumplami wracalismy z przejazdzki i dojechalismy do skrzyzowania bialy dzien noi czekamy czekamy i nic dalej czerwone wkurzylismy sie jeden kumpel podszedl do swiatel i wcisnal guzik ten dla pieszych nic nie dziala i tak czekalismy ze az dwie fajki potrafilem wypalic i z naprzeciwka podjechalo auto i wtedy wskoczylo zielone z tymi swiatlami to masakra cos trzeba z tym zrobic zglosic to gdzies im wiecej takich skarg tym wieksza szansa ze cos z tym zrobia!!! od tego czasu juz omijam te swiatla z daleka w szegolnosci w nocy bo jak dlugo mozna czekac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi