akira222 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Mam pytanie do mechaników czy mogłby mi ktos podac siłe z jaką nalezy dokręcic dekiel pokrywy zaworowej kluczem dynamometrycznym w Kawasaki GPX 600 R rok 1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Jutro Ci odpowiem,bo mam serv. w warsztacie. Ale ja i tak bym to potem dokręcał "z doświadczenia"... Jak chcesz to napisz na PW nr tel. to Ci wcześniej esa wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Ale ja i tak bym to potem dokręcał "z doświadczenia"... Dokładnie. Jeżeli chodzi o pokrywę to robi to się na wyczucie. Przy tej średnicy gwintu, podążając za serwisówką można się zdziwić.... :clap: Klucze przy tak małych momentach często nie są tak dokładne, można zostać ze śrubą w ręku. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Dokładnie. Jeżeli chodzi o pokrywę to robi to się na wyczucie. Przy tej średnicy gwintu, podążając za serwisówką można się zdziwić.... :clap: Klucze przy tak małych momentach często nie są tak dokładne, można zostać ze śrubą w ręku. ;)dzieje sie dokładnie jak piszesz z tym że wcześniej ktoś przykręcał na wyczucie i poprzeciągał gwinty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 dzieje sie dokładnie jak piszesz z tym że wcześniej ktoś przykręcał na wyczucie i poprzeciągał gwinty No niektórzy to potrafią mieć imadło w łapce :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akira222 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Czyli najlepiej to na wyczucie czy kluczem dynamometrycznym bo się w tym gubie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Czyli najlepiej to na wyczucie czy kluczem dynamometrycznym bo się w tym gubie :clap: Tak jak ci sumienie podpowiada. Najważniejsze jest to aby równomiernie dokręcać wszystkie śruby żeby nie zwichrować dekla. Najlepiej co pół obrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 To zależy ile razy były kręconeDokręcaj kluczem dynamometrycznym 8-12 Nm Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi