qurim Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Wymiana samego łożyskowania to reanimacja tylko. Jak już to nowa korba, może być aftermarket np. HotRods czy inne, i przekucie takiej korby w stary wał. My tak zawsze robimy i zawsze jest OK, niezależnie czy to użytkowy sprzęt czy wyczyn. Nie widzę sensu reanimacji skoro wał już i tak trzeba rozkuć, a potem znowu trzeba będzie robić, to szkodliwe dla wału, tyle razy rozkuwać. Zrobić raz a dobrze i mieć z głowy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie, w japoni sworzen chodzi w glowce i tloku plywajaco bez zadnych tulejek czy lozysk, zabezpieczonych tylko segerami na koncach otworu w tloku.Nie wiem jak wyglada stopa w DR, ale podejrzewam ze jest to lozysko toczne, ktorego bieznia wewnetrzna jest sworzen walu, a zewnetrzna otwor lozyska.Jedyne sensowne rozwiazanie to zakup calosci od dealera, zadne regeneracje przez polskich rzemieslnikow nie wchodza dla mnie w gre. Wynika to stad ze do tej pory nie ma w Polsce warsztatu bedacego w stanie zregenerowac stope korbowodu do Junaka w taki sposob zeby pochodzila te 30 - 50 tys km, co tu mowic o DR. Adam M. http://www.moto-market.waw.pl/autoszlif-olszewski/index.htmhttp://www.kozieranski.com.pl/o_firmie.php Firmy ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Adam rzemieślnicy są... kwestia tego ze 9 stówek kosztuje korba łożysko i sworzeń no nad czym tu się zastanawiać, wycentrowanie wału to aż 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Panowie archeolodzy, nie odpowiadajcie na posty sprzed 6-7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Faktycznie, nie popatrzyłem na date na pierwszym poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 .....ale jaja nie spojrzałem na datę :icon_mrgreen: Qurim pewnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi