daroxxx7 Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) WITAM!! ZABIERAM SIE ZA ZMIANE MOJEJ GS (NIECHETNIE BO JUZ SIE DO NIEJ PRZYWIAZALEM...) MAM W PLANIE KUPIC ALBO VFR RC36 (EWENTUALNIE RC46) ALBO SV 650S (CONAJMNIEJ 2003 ROK CZYLI W "NOWEJ BUDZIE") WIEM ZE NA WIELU STRONACH PISZA PRODUCENCI JAKIE ZALETY I WADY, ALE LEPSZE SA WIADOMOSCI OD WLASCICIELI KTORZY POSIADAJA DANE MODELE... KONKRETNIEJ INTERESUJE MNIE INFO NA TEMAT SPALANIA... PRODUCENCI PISAC MOGA... ALE TO SA RACZEJ WSTEPNE WIADOMOSCI... NIECH SIE KTOS WYPOWIE KTO POSIADA MOTO I DO ILU LITROW UDALO MU SIE ZEJŚĆ NA SWOIM MOTO :banghead: OPROCZ TEGO INTERESUJE MNIE V-MAX KAZDEGO MODELU, ORAZ PRZYSPIESZENIE DO 100... POSZUKUJE WIEŚCI O SV ODNOSCIE PRZYSPIESZENIA, I NIGDZIE NIE ZNALAZLEM :/ CHODZI MI O POROWNANIE OBU MODELI... MOZE KTOS MIAL SV A POZNIEJ SIE PRZESIADL NA VFR? Z GÓRY DZIEKI ZA POMOC... POZDRAWIAM Edytowane 20 Lipca 2006 przez daroxxx7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 a wiesz co znaczą wielkie litery? :banghead: 1 Opcja szukaj zanim zadasz jakiekolwiek pytanie-a na część Twoich na pewno bez problemu znajdzie się odpowiedź.2 Wyszukiwarka internetowa...3 Potem pytania jak jeszcze czegoś nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 OPROCZ TEGO INTERESUJE MNIE V-MAX KAZDEGO MODELU, ORAZ PRZYSPIESZENIE DO 100... POSZUKUJE WIEŚCI O SV ODNOSCIE PRZYSPIESZENIA, I NIGDZIE NIE ZNALAZLEM :/ Z ciekawości spytam. Co jest w tym vmax i przyśpieszeniu do 100, że większośc o to pyta. Przecież jeżdżąc w normalnym ruchu drogowym te katalogowe prędkości i przyśpieszenia uzyskujemy rzadko. Załóżmy, że w ciągu sezonu przejeżdżamy ok 10-15 tys. km. Ile z tego przejedziemy z vmax i przyśpieszając do oporu. Znikomy ułamek. Więc co jest w tych wartościach takiego, że full ludzi o to pyta.Co do samych sprzętów, VFR i SV są to wg mnie, tak różne motocykle, że wypadałoby napisać do czego chcesz go wykorzystywać w sezonie. Będzie łatwiej doradzić :biggrin: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroxxx7 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) do michala:na zyczenie bede pisal malymi literami:Pwyszukarka byla, ale przyspieszenia nie ma szans znalesc... jest teoretyczne spalanie, a ja chce sie tego dowiedziec od kogos kto posiada ten motowiesz jak sie rodzą plotki? ;>lepiej sie czegos dowiedziec z pewnego źródła :clap: for boniek;] przyspieszenie jest po to zeby wiedziec mniejwiecej z jakim moto go mozna porownac jesli chodzi o jakies odejscia, bo moze na takim jechalem i zebym wiedzial czego sie po nim spodziewac, bo jakos nie bylo mi dane posiadac SV a v-max jest po to zeby wiedziec orientacyjnie ile mozna sypać nie katując sprzęta... jak by v-max nie przekraczal np. 180 to jehchac w ekipie z moto ktore sobie jada spokojnie 160-170 to by byla lekka katownia dla sv nie sądzisz?? :biggrin: Edytowane 21 Lipca 2006 przez daroxxx7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 do michala:na zyczenie bede pisal malymi literami:Pwyszukarka byla, ale przyspieszenia nie ma szans znalesc... jest teoretyczne spalanie, a ja chce sie tego dowiedziec od kogos kto posiada ten motowiesz jak sie rodzą plotki? ;>lepiej sie czegos dowiedziec z pewnego źródła :clap: for boniek;] przyspieszenie jest po to zeby wiedziec mniejwiecej z jakim moto go mozna porownac jesli chodzi o jakies odejscia, bo moze na takim jechalem i zebym wiedzial czego sie po nim spodziewac, bo jakos nie bylo mi dane posiadac SV a v-max jest po to zeby wiedziec orientacyjnie ile mozna sypać nie katując sprzęta... jak by v-max nie przekraczal np. 180 to jehchac w ekipie z moto ktore sobie jada spokojnie 160-170 to by byla lekka katownia dla sv nie sądzisz?? :biggrin: Dokładnie. Ja szukałem motoru, który będzie się spokojnie bez szaleństw przemieszczał z prędkością 120-140. Wybrałem GS'a. Dlatego v-max jest ważny. Zgadzam się z tobą daroxxx7. Przyspieszenie mniej ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Z tych dwóch , brałbym VFR. Dlatego ,że sam niedawno ją zakupiłem :biggrin: Tylko starszt model Rc24. Ale jedno powiem, silniki nie do zajechania. Są to większe gabarytowo moto od SV. Mocy na pewno nie zabraknie. A jeśli przesiadasz się z Gs'a to poczujesz spory przypływ mocy.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroxxx7 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 no wlasnie przejechalem sie na vfr i jest straszny przeskok... jechalem wlasnie na rc24 i jak sie odkrecilo to ladnie smigalo, na pewno jest ogromna roznica pomiedzy gs... w sumie nie wiem czy sie chwytac na taka moc zaraz po gs... troszke sie tego boje... w sumie wydaje mi sie ze troszke oleju w glowie mam, bo troszke na moto przejezdzilem, ale znowu SV jest chyba ladniejszy zwlaszcza od rocznika 2003.nie podoba mi sie zbyt wielka waga vfr, chociaz podczas jazdy sie tego nie odczuwa, bo dzieki mocy nadrabia swoja nadwage :clap: ale moja waga nie jest zbyt wielka wiec mogl by byc problem podczas jakiegos cofania... probuje zebrac jak najwiecej + i - i nadal sie nie potrafie zdecydować... na pewno duzy plus dla vfr jest taki ze ma wałki rozrządu a nie łańcuszek, na pewno szybszy i wygodniejszy dla kierowcy jak i pasażera... jest brzydszy od sv... za to sv jest na wtrysku jest nowszy, pewnie dluzej bedzie bezawaryjny (chociaz w vfr tez sie wlasciwie nie ma co zepsuc) ale na pewno rocznik tez mowi za siebie :biggrin:) ;] pominołem coś bardzo istotnego? :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 z vfr sobie poradzisz- podstawy na gs masz. Tylko musisz uwazac przy wolnych manewrach bo "troche" sie wali :biggrin: - a tak w ogóle to moto super- ja po przesiadce z etz 251 jestem zadowolony na 102% :clap: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroxxx7 Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 zapomniałem bońkowi jeszcze odpisac na malutkie pytanie :biggrin: moto ogolnie sluzyloby mi do dojazdu do pracy, w wolne weekendy z kumplami gdzieś pośmigać na winklach na słowacji, oraz rekreacyjne wypady... i co jakis czas poczuć pełną moc, zeby sie odstresować :bigrazz: do kiki :icon_exclaim:"Tylko musisz uwazac przy wolnych manewrach bo "troche" sie wali "co sie wali? :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 NIECH SIE KTOS WYPOWIE KTO POSIADA MOTO I DO ILU LITROW UDALO MU SIE ZEJŚĆ NA SWOIM MOTO :icon_exclaim: OPROCZ TEGO INTERESUJE MNIE V-MAX KAZDEGO MODELU, ORAZ PRZYSPIESZENIE DO 100... POSZUKUJE WIEŚCI O SV ODNOSCIE PRZYSPIESZENIA, I NIGDZIE NIE ZNALAZLEM :/ CHODZI MI O POROWNANIE OBU MODELI... MOZE KTOS MIAL SV A POZNIEJ SIE PRZESIADL NA VFR? Z GÓRY DZIEKI ZA POMOC... POZDRAWIAM Przede wszystkim tak jak koledzy wspomnieli powinieneś najpierw użyć wyszukiwarki, bo dużo (jeśli nie wszystko) o tych sprzętach było napisane. Np. w tym wątku http://forum.motocyklistow.pl/index.php?act=ST&f=29&t=50604 masz dużo spostrzeżeń posiadaczy SV. Odnośnie Twoich pytań, to nie wiem jak mogłeś nie znaleźć info o przyspieszeniu SV, toż jest ono podane chociażby na stronie importera i wynosi 3,5 sec do 100 km/h. Jeśli chodzi Ci o to czy aby na pewno tak to wygląda w praktyce to nie wiem bo nigdy nie mierzyłem przyspieszenia swojego egzemplarza, ale zaręczam Cię że nie będziesz zawiedziony jeśli zdecydujesz się na SV. Co do spalania to w linku który podałem wyżej jest powiedziane wszystko jeśli chodzi o SV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi