granat Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Czołem, poszukaj na motobazarze w łodzi , ja ostatnio kupiłem urala kompletnego (coprawda w worku) z silnikiem kaski za 500,- jednak zakładam orginalny silnik górny, bo go mozna szybko i tanio podrasowac ze pali mniej i troszke szybciej jezdzi, chociaz 100 to juz i tak smierc przy takich amortyzatorach, a kompletne z wózkiem uralki na chodzie mozna było kupic od ruskich juz od 1400zł, ale to trzeba byc wczesnie rano w piatek, a co do papierów to jest patent na rejestracje bez dokumentów:-) mianowicie sądownie zapłacisz 17zł, sprawa jest prosta idziesz do swojego najblizszego sądu i w biurze podawczym składasz paier o sądowe stwierdzenie własnosci przez zasiedzenie na rame badz motocykl bez dokumentów z taki i takim numerem ramy, sprawdzaja czy nie była kradziona(profilaktycznie dobrze miec stara rame komara i w razie czego wybic numery i oddac, jak sie okaże ze tfu tfu, figuruje w centralnym rejestrze kradzionych), wyznaczają ci sprawe a tam idziesz z człowiekiem (tylko jakims kumatym)z którym dogadałes sie ze 3 lata wczesniej sprzedał ci rame(skad on ja wzi0ł nie ma żadnego znaczenia), i umowa kupna sprzedazy datowana zprzed 3 lat opłacona w urzedzie skarbowym(bedzie kara bo zgłoszone nie w czasie ale ze pojazd nie przekracza wartosci 1000zł nie płaci sie podatku, wiec nie bedzie kary:-) ) człowieka pytaja czy na pewno sprzedał i koniec, z wyrokiem sadu idziesz do wydziału komunikacji i juz masz upragniony dowód w kieszeni bo tam nie robia ci łaski. Zeby nie byc gołosłownym, u mnie zrobilismy tak z dodgem z 1943 i wyllysem oraz z jakims motorkiem:-) i działa!!!!Dokładny wzór pisma moge ci jeszcze przesłac, ale to pryszcz bo mozna sie spytac w sadzie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Tak -wiele razy już to słyszałem.Nawet w niekture z nich wieże.Ale nie wszędzie to przejdzie.Co miasto to obyczaj.Myslę że powalczyć warto. Co jakiś czas też widzę jakiegoś człowieka biegającego np. po bazarze z amokiem bo skonczył renowacje rusa i potrzebuje kupić papiren-"już wszystko jedno od czego" za nawat 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 "kupowanie pierów" to jeden wielki kanał, mój koles kupił dodga z papierem, a potem okazało sie ze jest ja te same numery drugi papier i jeszcze trzeci i wszyscy są pewni ze oni maja orginał wiec zrobił to przez sad, a teraz bedzie wdrazany taki program (za kase unii)ze wszystkie maszyny beda w komputerach, w centralnym rejestrze i wielu włascicieli rozstanie sie ze swoją ukochana maszyną bo oklaze sie ze jakis koles sprzedał pare kopii kwitów na mke lub cos inego, wiec lepiej przez sad i spisz spokojnie, a martwił sie bedzie kto inny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Czołem, poszukaj na motobazarze w łodzi , ja ostatnio kupiłem urala kompletnego (coprawda w worku) z silnikiem kaski za 500 Kiedy to było? Chciałbym wiedzieć, ponieważ na ostatnim bazarze nawet części do dnieprowskiego wózka były w chorej cenie. P.S. Co do papierów na radzieckie sprzęty, to mam znajomego w armi. Na stanie ( w rzeczywistości ) nie mają już motocykli, ale w dokumentach mają jeszcze wiele. Pytanie czy da radę załatwić sprawy tak, że niby się od nich jakiegoś sprzęta kupiło... Edytowane 16 Września 2006 przez stasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Z wojska zapomnij, same problemy, chyba ze przez agencje mienia wojskowego, a sprzeta kupiłem teraz na bajzlu i to w sobote:-)a siliczek jest od kaski i juz ładnie pyka:-)a orginał juz do mnie jedzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Co do papiren z wojska,to potwierdzam :flesje: .Jeśli chodzi o dublowanie się dokumentów to miałem meca beczke w którym były zdublowane nr silnika -ale w urzędzie poradzili sobie (i mnie) co zrobić. :buttrock: Jednak kiedy programy się zunifikują z bazami danych z zachodu to wywali całą kupę lewych papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Hihi, a takiego dniepra kupiłem na bajzlu za 500:-)http://img107.imageshack.us/my.php?image=dsci0001mc3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 granat- z papierami czy bez? no nie tak do konca ural... :buttrock: "czesci zamienne" z kachy. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 To jest Dniepr? bo rama mi się wydaje od Urala, a silnik od K-750 ale napewno nie od Dniepra, więc nie wiem co Ty kupiłeś.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 pomylilo mu sie :buttrock:w profilu pisze ural. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Jest to jak najbardziej Ural M67, moze IMZ 8-103, tyle tylko że silnik, koła, przednia lampa od Kaśki. Ale skrzynkę to kolega ma ze wstekiem :buttrock:A w moim garażu zagościł M62 z 1962 roku :) Edytowane 23 Września 2006 przez m67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Hihi, wiem ze składak, ale silnik orginalny juz lezy w garazu, a na kaskowy mam zyda za wiecej niz apłaciłem za motór, a papiery własnie wykonuje w sposób jaki opisałem w poscie o kwitach, a ty kolego m67 podeslij fotki uralka co?:-) a w ogóle to pytanie do Mariusza który zapoczatkował ten post JAKIE WNIOSKI? BO RAD BYŁO CO NIE MIARA:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi