Jędker Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Mam taki problem otóż ostatnio zmienilem w moto swiece bo sie dusil. Po zmianie swiecy motorek jezdzil calkiem inaczej przestal sie dusic i wszystko bylo ok lecz po kilkunaatu metrach znowu zaczal sie dusic. Czego to moze byc wina? Czy znowu zmienic swiece? Jak ja zmienie to pewnie znowu bedzie na poczatku dobrze a gdy sie przejade gdzies dalej znowu sie zacznie dusic. Pomozcie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 pewnie ci się kopci świeca posprawdzaj czy nie łapie nigdzie lewego powietrza czy masz szczelne połączenie... gaźnik cylinder , głowica cylinder ... cylinder kartery... gaźnik filtr. jeśli to jest git to gaźnik podaje za bogatą mieszankę opuść igłę niżej jakie to moto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędker Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 To jest aprilia rx 50 no swieca jest troche okopcona. Jutro sprawdze jak z tym powietrzem i robic cos przy srubce do powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 a gaznik jest dobrze wyregulowany? szczegulnie powietrze nie wiem jak w rx sie reguluje powietrze ale w simosnie wkreca sie do konca i wykreca o 2,5 obrotu sprawdz w ksiazce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędker Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 No wlasnie ksiazki nie mam, a moze wie ktyos jak dobrze wyregulwoac powietrze ile pelnych obrotow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Kumpel miał to samo w MBX. Poprostu miał złe świece. Świece o innej ciepłocie niż powinna byc zalecana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 wg mnie na 100% regulacji podlega gaznik :) swieca nawet jakby miala inna cieplote to wytrzymywalaby troche dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 swieca nawet jakby miala inna cieplote to wytrzymywalaby troche dluzej. Jezdził na niej praktycznie jeden dzień, na drugi przychodził i juz kaplica, mógł kopać, kopać i nic. Włożył kolejną, pojezdził troszkę i to samo. Nie zwracał uwagi na to jaka jest do momentu jak nie pojechał do mechanika. Od tej pory jest wszystko wporządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędker Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 No więc świece kupilem polaczenia miedzy głowica, cylindrem, filtrem, gaznikiem sprawdzilem wszystko jest ok. Igłe tez opuscilem nizej a moto nadal sie dusi. Ma ktos jeszcze jakis pomsyl? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Ja mam . Moze poprostu niedogrzles swiecy ;) .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi