SeibR Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Siemka, mam taki problem gdy malowałem cosik w Hondzie NS-1 to miałem lampe tylnią, lusterka itakietam miałem to blisko części którą malowałem, i farba poleciała na te plastiki i inne duperele (takie kropki zostały które zejśc niechcą), potrzebuje pasty ściernej która usunie takie coś... jakie polecacie, mam paste AutoMAX i niezbyt zadowolony jestem, miałem TEMPO paste i była nawet dobra... a wy jakiej najbardziej byście polecili ?? PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Do czesci metalowych polecam nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 aha, a do plastikowych też się nadaje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Nie w zadnym wypadku !! Bo poniszczysz plastiki, tylko do elementow metalowych jak psiknales kawałek ramy, felgi albo cos podobnego. Jak chcesz kupic nitro to idz do sklepu z farbami tam dostaniesz. A elementy plastikowe to sproboj jak napisałes potraktowac tymi lekko sciernymi typu tempo i auto max. Chyba ze ktos napisze lepszy sposob. Edytowane 7 Lipca 2006 przez trajka66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 a po nitro przypadkiem nie odpada farba?? a nie mozesz tego przejechac bardzo drobnym papierem sciernym albo to zedrzec delikatnie bo przeciez farba napewno nie trzyma sie tak dobrze na plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 nom prawda, farba nietrzyma się aż tak dobrze na plaSTIKU ale to było po pierwsze malowane pistoletem z farbą o bardzo dobrej jakości więc zejśc zejdzie ale tam fess łątwo to nie, a po drugie tego jest sporo więc długoo bym to robił i jeszcze moge zrysac plastik :/... PliZ o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Co to za farba ? Jeśli na opakowaniu nie ma napisane czym ją rozpuścić, to idź do sklepu gdzie ją kupiłeś i zapytaj o rozpuszczalnik do niej. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 niewiem co to za farba, a co do sklepu tez niewiem kupywał ją wójek lakiernik co się zna natym ale wyjechał do U.S.A do pracy... :/ więc kapa:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Nie idz po rozpuszczelnik bo to ci nic nie da jezeli farba zaschla a pozatym zniszczysz plastiki rozpuszczalnikiem. Masz problem bo w zadnym sklepie nie dostaniesz porzadnej pasty sciernej do farby. Takie pasty posiadaja lakiernicy. Musisz poszukac kogos kto zajmuje sie malowaniem samochodow. Taki człek powinien miec jakas paste scierna z wyzszej polki. P.S. Jest jeszcze jedno wyjscie, choc ryzykowne bo mozna zniszyc lakier na plastikach. Kup w sklepie samą żyletke (nie cala maszynke) do golenia i delikatnie pozdzieraj te kropeczki ostrzem. Edytowane 7 Lipca 2006 przez d8-vid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 aha OK, jak ktoś ma jakąs paste ścierną to prosze mówic nazwe... Czekam na Dalsze Odpowiedzi, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 aha OK, jak ktoś ma jakąs paste ścierną to prosze mówic nazwe... Czekam na Dalsze Odpowiedzi, pozdro myślę że jak delikatnie przetrzesz to wszystko pastą Tempo to będzie ok...ja tą pastą robiłem przejścia lakieru na aucie...malowałem zaprawki sprayem i potem dopolerowywałem pastą AutoMax i nie widać gdzie malowane było...tylko że ona jest bardziej ścierna niż tempo...więc lepiej użyj tempo...tylko z wyczuciem :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Nie idz po rozpuszczelnik bo to ci nic nie da jezeli farba zaschla a pozatym zniszczysz plastiki rozpuszczalnikiem. Ostatnio scierałem z baku (nie mojego) duze kropki starej zaschnietej farby i trzeba było troche trzec ale fakt ze wszystko zeszło. Nie wiem czy probowałes ten sposob czy piszesz tak bo sie Tobie tylko wydaje. A do plastikow to wiadomo ze nie zaden rozpuszczalnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 aha OK ThX... :icon_biggrin: Czekam Na Dalsze Porady co Do Wyboru Pasty, MoŻe maCie jakieŚ inne SprawDzone, SkuteCzne, Bardzo Dobre ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastor Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Siema! Posmaruj lepiej ten plastik płynem hamulcowym. Jak lakier jest świezy to powinno zejść po 48h, tylko smaruj pendzelkiem rano i wieczorem i powinno zejść bez problemu. Izadnej reakcji między płynem a plastikiem nie powinno być (chyba :icon_biggrin: ) pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 nom ok, tylko mój lakier trzyma się 2 dni od malowania, a jeszcze poprzedni właściciel malował coś i z pare lat ten lakier tam jest natych plastikach... :/ więc płyn hamulcowy pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi