Mario_PL Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 http://www.simson.strona.pl/cennik.html Popatrzcie na druga pozycje od góry ciekawe czy poprawia osiagi i czy o duzo lepsze ma przyspieszenie :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toSter Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 hmm.. podejrzewam ze 5 biego mozna by bylo uzywac jedynie na plaksim asfalcie, pewnie na 5 biegu jest bardzo slaby pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Tez słysząłem o tej skrzyni ale u mnie nie ma narazie chętnego na taką przeróbkę bo jednak 300zł to sporo kasy a nie wiadomo jaki efekt, niech się ktoś wypowie jak to ma wygladac od strony technicznej... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 CZy ja wiem po remoncie i dopracowaniu kanalow i reszty modyfikacji w moim simsonie gdy go mialem.az brakowalo mi jeszcze jednego biegu.Byl mocny i na 4 bezproblemowo osiagal max obroty w chwile po jej zapieciu :lapad: Są chyba modele s53 ktore oryginalnie posiadają 5 biegow.ta skrzynia moze miec krotsze przelozenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Powinien być ekonomiczniejszy. Nie trzebaby go piłowac na 4-tym biegu. W trasie brakowało mi takiego 5-tego biegu :cool: To może być wygodniejsze rozwiązanie na dłuższe trasy :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 skrzynie 5 biegów maja simsony sr 80 fabryczneja widzialem skrzynie 6 biegowa RTZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Kuba co ty piepprzysz? simsoony sr 80 maja silnik taki sam jak s70 tylko ze inne przelozenia na skrzyni na predkosc ja jezdzilem simsone z skrzynia 5 biegowa i cylindrem z rtz + tlumik leo vince 1 bieg strasznie dlugi przyspieszenie dupowate2 bieg ladnie idzie3 tez ladnie idzie4 juz moc spada5 strasznie dlugo sie buja sa 3 rodzaje skrzyn 5 beigowych jedna krutka (mocne przyspieszenie ale duzych predkosi sie nie uzyska) druga skrzynia to (srednie przyspieszenie i srednia predkosc) trzecia skrzynia dluga (slabe przyspieszenie ale duza predkosc) do wszystkich tych skrzyn sa potrzebne naprawde mocne silniki bo zwykly orginalny 50cm nie poradzil by sobie sa rownierz 6 biegowe skrzynie ale na tym nie jezdzilem ani za duzo nie slyszalem Edytowane 5 Lipca 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Kuba co ty piepprzysz? simsoony sr 80 maja silnik taki sam jak s70 tylko ze inne przelozenia na skrzyni na przyspieszenie ja jezdzilem simsone z skrzynia 5 biegowa i cylindrem z rtz + tlumik leo vince 1 bieg strasznie dlugi przyspieszenie dupowate2 bieg ladnie idzie3 tez ladnie idzie4 juz moc spada5 strasznie dlugo sie buja sa 3 rodzaje skrzyn 5 beigowych jedna krutka (mocne przyspieszenie ale duzych predkosi sie nie uzyska) druga skrzynia to (srednie przyspieszenie i srednia predkosc) trzecia skrzynia dluga (slabe przyspieszenie ale duza predkosc) do wszystkich tych skrzyn sa potrzebne naprawde mocne silniki bo zwykly orginalny 50cm nie poradzil by sobie sa rownierz 6 biegowe skrzynie ale na tym nie jezdzilem ani za duzo nie slyszalem a cylinder z RZT był na 50ccm czy większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 jak dobrze pamietam to mial 60 5plukow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Simson na stanardowym cylindrze nie uciagnie sie na skrzyni 5-tce... Ale do cylindra wielokanalowego taka skrzynia jest wrecz wskazana :] Mi caly czas brakuje tej 5-tki :/ Simek na tej skrzyni napewno bedzie szybszy i ekonomiczniejszy... Pikus skrzyn 5-tek sa 2 rodzaje, tylko krotkie i dlugie...BTW... RZT nie produkuje skrzyn 6-tek :] Mozna ja za to nabyc na langtuning.de :] A w polsce skrzynei 5-tke mozna tez kupic u Pana Krzysztofa z Czestochwy, ktory zajmuje sie tuningiem simsonow, poniewaz produkuje takei skrzynie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 ja slyszalem ze sa 3 rodzaje tych skrzyn no ale tylko slyszalem wiec wszystko mowi za siebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi