mzpower Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Mam takie pytanie czy da się opłacić oc bez przglądu? Kupiłem stary motocykl, pierwszy i ostatni przegląd skończył się w 1974 roku. Mam dowód rejestracyjny i umowe. Gdyby przegląd był to na bank się da ale jak to jest bez niego. Motocykl jest dość nietypowy i przygotowanie go do jazdy zajmie mi troche czasu. Dlatego pytam da się opłacić czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Żaden zakład ubezpieczeń nie może Ci odmówić zawarcia polisy OC, tyle że ubezpieczając sprzęt bez przeglądu możesz dostać zwyżkę składki z tego tytułu. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R6surfer Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Ubezpieczenie OC posiadaczy pojazdów mechanicznychArt. 23.[...]2. Przepisy dotyczące obowiązkowego ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdówmechanicznych stosuje się także do posiadacza lub kierującego pojazdem mechanicznym,przed jego rejestracją, jak również do posiadacza lub kierującegopojazdem zarejestrowanym za granicą, niedopuszczonym do ruchu na terytoriumRzeczypospolitej Polskiej oraz do posiadacza lub kierującego pojazdem historycznym,od chwili wprowadzenia tych pojazdów do ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 nie do końca kumam ten wątek dlaczego nie chcesz iść na przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Opłaciłem i nie dostałem zwyżki za brak przeglądu. Na dzień dzisiejszy mogę już jechać na przegląd ale wtedy motocykl był niesprawny pozatym bez oc to sobie najwyżej mogłem zapchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi