Bartos_SzPaQ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) mam simsona i chce kupic rg a akurat na allegro jest rg z mojego wojewodztwa i oprocz tego gosc chce simsona i 1000zl doplaty tyle ze to rg jest zarejstrowane na motocykl czy da sie go przerejstrowac na motorower? Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Bartos_SzPaQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Niewiem czy wiesz ale to jest nielegalne :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Jeśli jest 50 cm3, nie wiecej niż ileś tam mocy to sie da :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 W naszym kraju wszystko sie da.................! A tak na powaznie to były juz na ten temat tematy poszukaj.............. Trzeba albo miec znajomości albo dobrze kombinowac..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Da sie poczytaj w dziale przepisy bylo juz pare tematow na ten temat a postepuje sie podobnie jak przy rejestracji moto z niemiec na motorwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 to jest 80cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Da się tylko trzeba załatwic papierek na 50cm3. Poszukaj to jest bardzo podobna prcedura, jak przy rejestrowaniu motocykla z poza granic IIIRP. W końcu to POLSKA kraj wódki i wielkich możliwości. :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 http://forum.motocyklistow.pl/80-na-50-na-...ach-t48460.htmlTutaj jest cały temat ja tez mam ten sam problem i nie moge jak na razie nic załatwić :icon_mrgreen: RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 owszem da sie zarejestrować nawet 125 ccm ale trzeba mnieć bloknięte moto z v-max 45 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 owszem da sie zarejestrować nawet 125 ccm ale trzeba mnieć bloknięte moto z v-max 45 km/h Oj Filon Filon. Nie twórz prawa bo nie jesteś sejmem. Temat juz występował parę razy. Poniżej jedna z odpowiedzi. Inne są min. w Prawie o ruchu drogowym. http://www.dolnoslaska.policja.gov.pl/www/...numer=18&menu=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 owszem da sie zarejestrować nawet 125 ccm ale trzeba mnieć bloknięte moto z v-max 45 km/hHEHheheh to po co mam kupować 125 i 80 ????? jak 45 to ja kamorem wyciągne :lapad: :cool: Ja ztego wszystkiego wyciagam jeden morał jak chcesz kupić 80 albo 125 to szukaj albo z zagranicy albo zarejestrowanego na 50 i wtedy wszystko załatwisz i sie nie pier***isz a że drozej zapłacisz to nic ja tez oszczęczałem i teraz k**wa mam problem bo sprzedać nie mge 80 zarejestrowanego na motor przecież to śmieszne i sie w głowie nie mieści żeby taki słaby motor ja 80 był na motocykl zarejestrowany :) :biggrin: :biggrin: POZDR RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LipekX Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 No tak mam taki problem z moin Ns125 ale tak bardzo się tym nie trapie poniewaz prawko tak czy siak zrobie ale z tego co sie narazie dowiedziałem to mozesz iść do zakładu mechanicznego w którym <może> dostaniesz papier <fakure> na której zostanie napisane że motor został mechaniczne przyblokowany czy tez przystosowany do wymagań stawianych przy rejestracji na 50 cm. Z tym papierem udajesz się <chyba> do żeczoznawcy i on podbija to wszystko swoją pieczątką. Później tylko przegląd i rejestracja w urzędzie komunikacji. jeśli gdzieś popełniłem błąd prosze o poprawienie. pzdr :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgodnie z art. 2 pkt 46 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20.06.1997r. (Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908 – tekst jednolity) "motorower" to pojazd jednośladowy lub dwuśladowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej nieprzekraczającej 50 cm3, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h. Przytoczony przepis określa jednoznacznie warunki - parametry techniczne, jakim winien odpowiadać motorower. Z tego też względu przeprowadzanie wszelkich zmian konstrukcyjnych, mających na celu zwiększenie dopuszczalnej prędkości tego pojazdu powyżej 45 km/h jest zabronione (jeśli ma zachować status motoroweru). Należy zauważyć, że ingerencja w układy (zasilania, napędowy czy wydechowy) motoroweru jest dopuszczalna w granicach przewidzianych przez producenta. Jeżeli jednak pojemność skokowa silnika zostanie zwiększona powyżej 50 cm3 lub dopuszczalna prędkość tego pojazdu będzie wynosiła więcej niż 45 km/h, to zgodnie z cyt. ustawą pojazd zostanie zakwalifikowany jak motocykl do prowadzenia, którego wymagane będzie prawo jazdy kat. A. W przypadku gdy policjant ujawni wykroczenie popełnione przez kierującego motorowerem, polegające na przekroczeniu dopuszczalnej prędkości, nałoży na kierującego grzywnę. W sytuacji gdy zmierzona prędkość będzie przekraczała 45 km/h, funkcjonariusz dodatkowo zatrzyma dowód rejestracyjny i skieruje pojazd na badanie techniczne do stacji kontroli pojazdów w celu stwierdzenia czy odpowiada on warunkom technicznym przewidzianym dla motoroweru. te przepisy to jakas paranoja.... w dzisiejszych czasach nie sa to komarki czy simsony.... nie ma chyba motoroweru ktory jedzie 45 km/h.... jakies przepisy patologiczne.. skoro moj leci 130 km/h motorower to co mam jeździc 20 km/h ? Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 ...te przepisy to jakas paranoja.... w dzisiejszych czasach nie sa to komarki czy simsony.... nie ma chyba motoroweru ktory jedzie 45 km/h.... jakies przepisy patologiczne.. skoro moj leci 130 km/h motorower to co mam jeździc 20 km/h ?Sam jesteś patologiczny.Przepis jest przepis i tyle. Chcesz jeździć szybciej? Kup motocykl, zrób prawo jazdy, nie zawracaj głowy.Przekręt jest przekrętem. OCZYSZCZALNIA. DRESY WON Z FORUM. kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi