vespucci Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Na stronie WORD przeczytałem że: prawa jazdy wydane po dniu 1 lipca 1999 r. podlegają wymianie od 1 sierpnia 2000 r. do 30 czerwca 2006 r Czy wymieniliście już ? A jak nie zdążę wymienić ? :D http://www.word.rzeszow.pl/brd/zmiany_prawa.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Nie zdążyłem, nie wymieniam bo 12 Lipca dojdzie mi nowa Kategoria i znów musiałbym wymieniać, więc poczekam, najwyżej mandacik dostane albo nie będe smigał :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 heja jak nie wymienisz dokumentu do 30 czerwca to jet on niewazny mowili o tym w wiadomosciach.Mowili tez ze zadne tlumaczenia nie pomogą.Zostanie poprostu uznane ze ni emasz uprawnień, czyli tak jakbyś nigdy nie miał prawka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 A jak nie zdążę wymienić ? a jak myślisz ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jak nie bedzie waznego prawka to nie dostaniesz mandatu takjakbys go nie mial tylko jakbys go niemial przy sobie czyli brak dokumentu uprawniajacego do kierowania pojazdem za co grozi mandat w wysokosci 50 zl bez punktow. I ten temat chyba w dziale przepisy :D :) Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Wsiadłem na swoje dwa kółka :D pojechałem do specjalnego urzędu i już wiem, mianowicie miałem prawko wydane w 2001 r ale już to plastikowe, i nie będę musiał go wymieniać :D a tzn kasa w kieszeni :P A ci co mają "książeczki" papierowe muszą wymienić ;) Miłosz- rzeczywiście ten post powinien być w dziale prawo - ale wczoraj jak to przeczytałem to byłem tak zaaferowany że nie wiedziałem co robić, a muszę mieć teraz prawko. Więc teraz moferator - administrator może prznieść ten wątek tam gdzie jest jego miejsce. A nawet może go skasować ;) Pozdrawiam całą brać moto i nietylko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 W mediach trąbią o długaśnych kolejkach tworzących się ponoć w wydziałach komunikacji. Dziwi mnie, że nie zatrudnią większej ilości urzędników do obsługi petentów - podobno mamy w naszym kraju bezrobocie. :D Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 To, że kolejki w urzędach to nic w porównaniu z tym ze jak już odstoisz swoje to prawko odbierzesz dopiero za 4-6 tygodni, wiec nawet jak pobiegniesz jutro rano wymieniać prawko to i tak już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Co do kolejek to macie 100% racji są i to dłuuuugie byłem tego naocznym świadkiem. Najlepsze to to, że jak jakaś pani zapytała się czy trzba długo czekać to druga odpowiedziała jej, że teraz to JUŻ szybko idzie (1 interesant ok 20 min :icon_mrgreen: ) Co do wymiany prawka, to zwiększenie użędników nic nieda, bo będą się urzędnicy nudzili a kolejka i tak będzie. Wiem jak sprawa jest rozwiązana w Anglii, mianowicie idzie się na pocztę, bierze specjalny kwitek, wypełnia się go i wysyła pocztą wraz ze swoim prawem jazdy.Na kwitku tym wszystko jest napisane co i jak trzeba wypełnić itd. Po jakimś czasie (nie pamiętam już jakim) przychodzi list zwrotny z nowym dokumentem i już. Żadnego stania w kolejkach i marnowania czasu. Wiem że tak jest na "bank" (czyt. na pewno). Więc jest poczta, przez którą załatwia sie większość spraw z urzędami. Proste :icon_mrgreen: A jak trzeba coś wyjaśnić to idzie się gdzie trzeba i nie ma żadnych kolejek w związku z czym można szybciutko się dowiedzieć co i jak :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Jak nie bedzie waznego prawka to nie dostaniesz mandatu takjakbys go nie mial tylko jakbys go niemial przy sobie czyli brak dokumentu uprawniajacego do kierowania pojazdem za co grozi mandat w wysokosci 50 zl bez punktow. I ten temat chyba w dziale przepisy :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: W radiu mówią co innego że mandat 500 zł a nie 50 zł słuchałem uważnie bo sam jeszcze nie wymieniłem, tzn. złożyłem wniosek i czekam na odbiór.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dla wszystkich spóźnialskich http://wiadomosci.onet.pl/1347673,11,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dla wszystkich spóźnialskich http://wiadomosci.onet.pl/1347673,11,item.html No i niech mi ktoś powie że nie jesteśmy wybitnym narodem :icon_mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dla wszystkich spóźnialskich http://wiadomosci.onet.pl/1347673,11,item.htmlZawsze twierdziłem, że Polak potrafi :icon_mrgreen:. Ciekawi mnie tylko czy na tym kwicie jest napisana data ważności czy można tak dożywotnio :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dla wszystkich spóźnialskich http://wiadomosci.onet.pl/1347673,11,item.html o ja jeny.U nas to nic nie moze być tak jak sobie ktoś ustali, bo i tak ludzie wymyślą coś zeby to ominąc , albo odwleć. Dobrze ze jeszcze ktoś nie wymyślił czegoś zeby nie musiał w ogóle wymieniać prawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 o ja jeny.U nas to nic nie moze być tak jak sobie ktoś ustali, bo i tak ludzie wymyślą coś zeby to ominąc , albo odwleć. Dobrze ze jeszcze ktoś nie wymyślił czegoś zeby nie musiał w ogóle wymieniać prawka.Tak akurat nieszczęśliwie się złożyło, że parę dni temu zgubiłem plastikowe prawko :/ Dziś byłem zgłosić zgubę na Policji. Wydano mi zaświadczenie, jednocześnie mówiąć, że do momentu wydania nowego prawka jeździć nie mogę. W wydziale komunikacji złożyłem dokumenty jak trzeba także przyjdzie mi trochę poczekać ze wszystkimi spóźnialskimi co załatwiają sprawę na ostatnią chwilę :/ Kawał sezonu mam z głowy :biggrin: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi