Skocz do zawartości

Rocket III czy Intruder? Co lepsze?

Lovtza
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Raczej nie ma czego posluchac, brzmi cienko tak jak napisali w tescie,

Bo niestety Rocket jezdzil na fabrycznych wydechach. Osobiscie nie znam ani jednego posiadacza RIII ktory zachowalby w swoim sprzecie oryginalne wydechy - wszyscy wymieniaja na off road pipes (tak to nazywa Triumph) z zestawem do wyeliminowania katalizatora - i wtedy to brzmi ladnie zeby nie powiedziec pieknie. A jak ktos chce posluchac to polecam http://www.thunderbike.co.nz/sales/rocketi...eos/rocket3.wmv prawie jak oryginalne offroady Triumpha.

ile toto pali na 100

Moj palil 6-7l/100km w zaleznosci od przelotowej (120-160km/h)

Ja bym brał Rocket'a to co, że jest niestabilny, i że są kłopoty z przednim zawieszeniem

Fantazjujesz Waldi i tyle :icon_biggrin: Jezdziles? Ja zrobilem na swoim prawie 10kkm i RIII to jeden ze stabilniejszych sprzetow jakim jezdzilem, a co do przedniego zawieszenia tez nic nie bylo. Byla natomiast kampania wymiany uszczelniacza walu Kardana i to wszystko jesli chodzi o rzekoma awaryjnosc.

Reasumujac - jak chcesz miec cos innego niz wszystkie V-ki, cos co katapultuje spod swiatel i zostawia wiekszosc 2OO w tyle, cos czym jazda po winklach sprawia mega frajde, cos czym dlugie trasy to bulka z maslem to wybierz Rocketa. I tyle.

Ja swojego z bolem serca musialem sprzedac - ale przysieglem sobie ze jeszcze do niego wroce. Moge chodzic pieszo, lub jezdzic Trabantem (no offence :wink: ) ale powrot do RIII w planach i to juz niedlugo.

Pozdrooffka,

Cender

(bez moto)

• 1 rok później...

Przy krótkiej przejażdżce w żadnym wypadku nie mozna powiedzieć, że Rocket jest niestabilne.

Zaskoczony jestem, że tak malo może spalać paliwa... hmmm...

Ale do winkli ten motocykl się nie nadaje... może dlatego, że porównuję do moto typu naked to raz, a dwa, że jestem lekki... Gdy szybko dosyć jechałem to na jednym łuku musiałem troszeczkę pogimnastykować aby nie wylecieć z drogi... na szczęście wiedziałem co zrobić,

Fakt faktem jest to porządna gigantyczna maszyna, potwór, gdzie wymaga doświadczenia i rozsądku.

Intruder jest w innym stylu, a walory z jazdy... wkrótce się przekonam..

Oj, przydalby sie kij w mrowisko... :icon_mrgreen: Moim zdaniem oba sprzety sa beznadziejne ;) Opasla estetyka, brzmienie do d.. zwlaszcza Rocket, jakies zachwiane proporcje..gorzej tylko Midnight star chyba wyglada...a ta muza pasuje juz predzej niz Steppenwolf i inne rockowe klimaty- bo co te sprzety maja niby wspolnego ze starym chopperowo-rockowym klimatem...Kupa kasy, ale prawde mowiac, nie wiem za co ;) Pozdrawiam i czekam na odzew mistrzow cietej riposty :crossy: :)

Nie mam pojecia o Rockecie, ale dzisiaj pojezdzilem na Intruzie 1.8 . Wrazenia:

1. zamknalem licznik na autostradzie 230 :)

2. pozycja prawie jak na scigaczu

3. brzmenie - beznadziejne jezeli chodzi o wydechy. Chociaz jak odkreci sie na swiatlach to szczena spada :)

4. trzeba uwazac z gazem ( 2 razy spalilem gume ruszajac ze swiatel)

5. chamulce bardzo dobre

6. calosc sie prowadzi tak jak by mialo znacznie mniej kilo niz ma

Powiem tak - na mnie podzialalo i wiem jakiego sprzeta teraz szukam

Polecam wszystkim zainteresowanym przejsc sie do najblizszego salonu suzuki i umowic sie na jazde. Z tego co sie dowiedzialem nie trzeba czekac na "karawane suzuki" tylko sie umowic w dowolnym terminie :D