viperPL Opublikowano 14 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2003 Siema. Mam taki maly problemik . ale on troszke mi przeszkadza :D)) Manowicie chodzi o zegary w ETZ. Wskazówki nie wspinaja mi sie w góre tak fajnie bez dygotania :D)) a kiedys chyba tak bylo nawet niedawno. Jaką macie rade aby wskazóweczki ladnie bez drgan wspinaly sie coraz wyzej ??? P.s mam zegary z bolcami ograniczającymi ( są tez takie bez bolców) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 to ja tak przy okazji zadam jeszcze takie jedno pytanie chodzi mi o podlaczenie zegarow Na postowjowych z wylaczonym zaplonie swieci sie u mnie tylko licznik CZy obrotomierz tez ma sie swiecic ma ktos moze jakis schemat jak to podlaczyc? probowalem juz rozne kombinacje ale mi cos nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 15 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 U mnie jest tak : przy postojowych swieci sie tylko predkosciomierz a przy mijania i drogowych obydwa zegary. P.S mam podlączenia zrobione na podstawie schematu. na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZ-MuszKieTeR Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Abbadon ... jak masz wlaczone postojowe to standardowo nie ma podswietlania obrotomierza ... tylko predkosciomierz sie swieci ... :D ... jak wlaczysz mijanie to swieca sie oba zegary ... ... a po co tobie podswietlanie obydwu zegarow na postojowych :?: viperPL ... ja mam takie same drgania wskazowek ... ale tylko na obrotomierzu ... predkosciomierz porusza sie gladziutko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 e to wszystko jest dobrze :D jak myslalem ze cos nie tak podlaczylem A tak to zwykle jest ze nie pamieta sie jak bylo wczesniej :D Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 15 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 NO wiec nawiazujac d otematu glównego : od czego są spowodowane te drgania wskazówek ???? ;-)) dajta odpowiedz to sobie pogrzebie :D)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 U mnie wskazówka na obr. nie skacze i chodzi płynnie tylko od 4000 do 5000, na innych obrotach skacze jak głupia :D , też bym chciał się dowiedzieć jak to zlikwidować , moża chłopaki jakis patent wymyślimy? :D PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Mi również,kumplowi również.i najczesciej jest to spowodowane wyrobieniem sie ślimaka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 15 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Hmm slimaki mam nowe , tzn caly naped obrotomierza i predkosciomierza nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 23 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2003 witam!!! drgania wskazuwek sa spowodowane skrzywieniem kulek lub blaszek magnetycznych w mechanizmie licznika9to co jest w puszcze w zegazre :evil: ) niestety jesli chcecie to zlikwidowac to musicie wymienic mechanizmy na nowe...pozdrowka dla wszystkich mz...ców!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 25 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2003 A może by zamontował elektroniczny obrotomierz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 26 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2003 Zwróćcie uwagę jak macie poprowadzone linki. Powinny być poprowadzone bez załamań łagodnymi łukami. W większości przypadków „skakanie wskazówki” jest spowodowane zagięciem pancerza linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi