radzi40 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 WitamNiedawno kupiłem sobie lekko zaniedbaną HONDE CB 500 z 2000r,i zamierzam doprowadzić ją do pierwotnego stanu:) W związku z tym mam kilka pytań odnośnie tego motorku-ile oleju wchodzi do lag i jaki byscie polecili-ile oleju wchodzi do skrzyni-czy ktoś z was próbował wyciągać tuleje stalowo gumowe z półki kierownicy-gdzie mogę kupić nieorginalne częsci(lampy itd.) dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 lagi 0,32l oleju 10W, ale ja polecam 15W bo przód troche za miekki.silnik ok. 3,5l 10W30, ja leje 10W40 motula5100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek146 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 ściągnij serwisówkę to Ci powinno pomóchttp://www.megaupload.com/?d=QWI03K35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Siemka ja do lag polecał bym nawet 20W u siebie zalałem 15W i jest tak sobie do silnika jak sie nie myle wchodzi 3,1 L co kraj to podają inna wartość oleju lej albo 10w40 albo 15w50 a części zamienne to w larsonie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidler Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 W jakim larsonie? ma ktoś adres tego sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 http://www.sklep.larsson.com.pl :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Podłącze sie do tematu, gdy moja cb 500 chodzi i gdzy ją wyłączam to zawsze po wyłaczeniu słychać taki jakby obrót rozrusznika, czy to normalne, czy cos skopane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 u mnie tak samo, nie zawsze ale często.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 U mnie też tak jest ale mniej słychać jak wyłączam kluczykiem ... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Podłącze sie do tematu, gdy moja cb 500 chodzi i gdzy ją wyłączam to zawsze po wyłaczeniu słychać taki jakby obrót rozrusznika, czy to normalne, czy cos skopane??powodem jest zabrudzone sprzęgło jednokierunkowe rozrusznika związane z używaniem lichego oleju i niezbyt częstych wymian Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 powodem jest zabrudzone sprzęgło jednokierunkowe rozrusznika związane z używaniem lichego oleju i niezbyt częstych wymianTo jak zmienie olej to przestanie wydawać ten dżwięk czy trzeba przeczyścic ten rozrusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 U mnie olej z filtrem zmieniany od trzech sezonów na markowy Castrol co rok ,ale co wcześniej było nie wiem czy ci pomoże wymiana w tym wypadku wątpię .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Podłącze sie do tematu, gdy moja cb 500 chodzi i gdzy ją wyłączam to zawsze po wyłaczeniu słychać taki jakby obrót rozrusznika, czy to normalne, czy cos skopane?? u mnie tego nie ma, ale ja mam mały przebieg :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 ...ale ja mam mały przebieg :biggrin: Samoreklama? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 haha :biggrin: nie samoreklama tylko hondoreklama :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi