DomAir Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Witam wszystkich Kupiłem maszynkę (Cagiva W8 2T) jakiś czas temu i w końcu się wziąłem za elektrykę. Zaraz po zakupie działał tylko zapłon. Jest on załączony na stałe i motor gasi się sprzęgłem. Dzisiaj wymieniłem akumulator na nowy i przeczyściłem styki. Odpalam silnik. Z pomiaru wynika że alternator i regulator napięcia działają właściwie. I dochodzimy w końcu do niespodzianki- po włączeniu oświetlenia kluczykiem silnik gaśnie jak ucięty. Ponawiam próbę na wyższych obrotach i to samo. Światłą palą się jasno a silnik (zapłon) nie działa. Macie jakieś pomysły gdzie szukać. domair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Za duzy spadek napiecia ????????? Jaki tam jest zapłon? Wychodze z załozeniem ze elektryka zrobiona prawidłowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zmierz sobie napiecie aku z wlaczonymi swiatlami.To powinno rozjasnic sprawe. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomAir Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Silnik wyłączony - bez świateł 12.48V na światłach 12.25V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Weź schemat elektryki i sprawdź, czy na stacyjce wszystko jest dobrze połączone, bo wydaje mi się że są po prostu zamienione kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomAir Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Dzięki za pomoc. Było małe zamieszanie w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi