bili Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 No więc dzis z tym kołem było niewesoło, dla mnie ... jade sobie gdzies 30 km/h ( całe szczęscie) i wybiłem się na muldzie i jak myslicie co się stało?? Kątem oka zobaczyłem ze koło sie gdzieś toczy a ja spadam na łeb - na szyje... na szczęscie pomoc ludzi którzy to widzieli była natychmiastowa: podbiegli i zaczeli zbierac szczątki mojego pojazdu a mnie usadowili na murku. Na początku nie wiedzaiłem wogule co sie stało, widziałem tylko ludzi którzy mnie podniesli i tych którzy zabierają moje koło. Dopiero po jakiejsc sekundzie sobie uswiadomiłem ze sie po prostu wywaliłem :buttrock: ludzie cos mowią ze nieciekawie to wygląda... ale CO??!! dopiero potem spojzałem na swój łokieć... cały we krwi, skóry ni ma..... a asfalt zaczerwieniony. Czuje ze mnie kolano boli, poruszałem w te i wewte, naszczesncie nie złamane... ludzie się rozeszli bo stwierdzili ze sobie juz poradze, ja podziękowałem wstawiłem koło ( tak prowizorycznie i poszedłem do dom :banghead: Straty w moto: przedni amorek lekko wygiety, koło do wymiany, podnurzek tez do wymiany Straty w ludziach: coś z kolanem mam, łokieć rozwalony, prawa =strona brzucha tez lekko pocharatana PAMIĘTAJCIE!! sprawdzajcie stan swoich kól przed odjazdem ( to kieruje do driverów demoludów :banghead:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Będę pamiętać :buttrock: poza tym dbam o stan techniczny mojego złoma żeby sie nie rozleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bili Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 A tak pozatym to wogule dzisiaj zaczołem sezon ( widac ciekawie ) ale mam nadzieje ze się dla mnie nie zakończył :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 No więc dzis z tym kołem było niewesoło, dla mnie ... jade sobie gdzies 30 km/h ( całe szczęscie) i wybiłem się na muldzie i jak myslicie co się stało?? Kątem oka zobaczyłem ze koło sie gdzieś toczy a ja spadam na łeb - na szyje... na szczęscie pomoc ludzi którzy to widzieli była natychmiastowa: podbiegli i zaczeli zbierac szczątki mojego pojazdu a mnie usadowili na murku. Na początku nie wiedzaiłem wogule co sie stało, widziałem tylko ludzi którzy mnie podniesli i tych którzy zabierają moje koło. Dopiero po jakiejsc sekundzie sobie uswiadomiłem ze sie po prostu wywaliłem :buttrock: ludzie cos mowią ze nieciekawie to wygląda... ale CO??!! dopiero potem spojzałem na swój łokieć... cały we krwi, skóry ni ma..... a asfalt zaczerwieniony. Czuje ze mnie kolano boli, poruszałem w te i wewte, naszczesncie nie złamane... ludzie się rozeszli bo stwierdzili ze sobie juz poradze, ja podziękowałem wstawiłem koło ( tak prowizorycznie i poszedłem do dom :banghead: Straty w moto: przedni amorek lekko wygiety, koło do wymiany, podnurzek tez do wymiany Straty w ludziach: coś z kolanem mam, łokieć rozwalony, prawa =strona brzucha tez lekko pocharatana PAMIĘTAJCIE!! sprawdzajcie stan swoich kól przed odjazdem ( to kieruje do driverów demoludów :banghead:) Witam! Po każdej jeździe myję motocykl i przy okazji sprawdzam stan śrub. To działa . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bili Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Chyba zaczne brać z ciebie przykład :banghead: i nie chyba a napewno :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Nom stan techniczny jest ważny... Jak jeździłem na Simsonie więcej to co każdy wypad trzeba było jakąś część dokręcać/przyklejać/przyczepiać bo sie maszyna sypała :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bili Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Własnie zrobilem zdjęcia ale tylko przez GG bo nie mam nigdzie konta zeby zdjęcia umiescić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Po każdej jeździe myję motocykl i przy okazji sprawdzam stan śrub. To działa jakis pedant jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Umiesc na www.imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekk Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 A tak pozatym to wogule dzisiaj zaczołem sezon ( widac ciekawie ) ale mam nadzieje ze się dla mnie nie zakończył :banghead: Ooo!! To widze spore opoznienie u Ciebie z rozpoczeciem sezonu...!! A moze jak tak dlugo maszyna stala przez zime to ktos w miedzyczasie potrzebowal jakas nakretke i wykrecil z oski przedniego kola Twojego sprzeta bo mu akurat podpasila :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Noto szczęście że tylko 30 jechałeś bo przy większej prędkości mogłoby sie to skończyc tragicznie.Też kiedyś miałem przygodę z kołem tylko że u mnie podczas jazdy powietrze zeszło chyba w przeciągu 3 sec z przedniego koła,troche motocyklem zachwiało ale naszczęście obyło się bez gleby. Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 To mamy następny dowód na to że za każdym razem rzut oka na napęd jest bezwzględnie nakazany ...Szybkiego powrotu do zdrowia i odrestaurowania maszynki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bili Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Odrestaurowanie nie jest praktycznie zadnym problemem bo mam drugą jawke ( specjalnie po to :buttrock: ) no a jutro byc moze na pogotowie, troche tego asfaltu mam :banghead: wiec moze byc jakieś zakazenie :banghead: Edytowane 20 Czerwca 2006 przez bili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 jakis pedant jestesAle zerknac nie zaszkodzi :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 jakis pedant jestes Witam! Tak jestem, ale też bardzo szybko i agresywnie jeżdżę. I nie widzę siebie bez przedniego koła np. przy 200 km/h. A Wy widzicie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi